ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Προβολή ντοκιμαντέρ για τη δίκη της «Χρυσής Αυγής»

news room 1 λεπτό ανάγνωση
1

Την προ­βο­λή του ντο­κι­μα­ντέρ «Χρυσή Αυγή-Προ­σω­πι­κή Υπό­θε­ση» της Αν­ζε­λίκ Κου­ρου­νίς διορ­γα­νώ­νει το «Κόκ­κι­νο Ρόδου» την Δευ­τέ­ρα 5 Οκτω­βρί­ου στις 8 το από­γευ­μα στο κι­νη­μα­το­θέ­α­τρο «Ρόδον». Πε­ντέ­μι­σι χρό­νια μετά την έναρ­ξη της δίκης για την υπό­θε­ση της Χρυ­σής Αυγής, πλη­σιά­ζει η ημέρα της από­φα­σης καθώς ανα­μέ­νε­ται στις 7 Οκτω­βρί­ου να ανα­κοι­νω­θεί για τους συ­νο­λι­κά 68 κα­τη­γο­ρου­μέ­νους.

Το ντο­κι­μα­ντέρ έχει προ­βλη­θεί σε όλη την Ελ­λά­δα και στην Ευ­ρώ­πη. Στην εκ­δή­λω­ση που θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί στη Ρόδο, θα πα­ρα­βρε­θεί και η σκη­νο­θέ­τρια. Για την εκ­δή­λω­ση, η κυρία Πόλυ Χα­τζη­μάρ­κου, συ­ντο­νί­στρια του ρα­διο­φω­νι­κού σταθ­μού «Κόκ­κι­νο Ρόδου», δή­λω­σε κατά τη διάρ­κεια συ­νέ­ντευ­ξης τύπου: «Το Κόκ­κι­νο Ρόδου στο πλαί­σιο των δρα­στη­ριο­τή­των του διορ­γα­νώ­νει μία σειρά από πο­λι­τι­στι­κές δρά­σεις.

Στο πλαί­σιο αυτό, τη Δευ­τέ­ρα 5 Οκτω­βρί­ου, διορ­γα­νώ­νου­με την προ­βο­λή ντο­κι­μα­ντέρ Χρυσή Αυγή-Προ­σω­πι­κή Υπό­θε­ση της Αν­ζε­λίκ Κου­ρου­νίς, μία δράση με πο­λι­τι­κή υπό­στα­ση και με εμ­φα­νή πο­λι­τι­στι­κά χα­ρα­κτη­ρι­στι­κά. Η προ­βο­λή αυτή γί­νε­ται επτά χρό­νια μετά τη δο­λο­φο­νία του Παύ­λου Φύσσα και εν ανα­μο­νή της από­φα­σης για τη δίκη της Χρυ­σής Αυγής.

Η κοι­νω­νία πε­ρι­μέ­νει την ετυ­μη­γο­ρία, μετά από μια επώ­δυ­νη, πο­λυ­ε­τή δι­κα­στι­κή δια­δι­κα­σία. Επει­δή δεν θα μπο­ρού­με να εί­μα­στε όλοι στις 7 Οκτω­βρί­ου στο Εφε­τείο, το ελά­χι­στο που έχου­με να κά­νου­με είναι να ορ­γα­νώ­σου­με αυτή την δράση στη Ρόδο με την πα­ρου­σία της σκη­νο­θέ­τριας».

Την εκ­δή­λω­ση στη­ρί­ζει και η Νε­ο­λαία ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Ρόδου, με τον συ­ντο­νι­στή Γιώρ­γο Τόππο να δη­λώ­νει με­τα­ξύ άλλων: «Μετά από πε­ντέ­μι­σι χρό­νια συ­νε­χών συ­νε­δριά­σε­ων πε­ρι­μέ­νου­με στις 7 Οκτω­βρί­ου την ετυ­μη­γο­ρία του δι­κα­στη­ρί­ου για την πο­λύ­κρο­τη δίκη. Πρό­κει­ται για ιστο­ρι­κή από­φα­ση καθώς μι­λά­με για την πρώτη μα­ζι­κή δίκη στε­λε­χών να­ζι­στι­κής ορ­γά­νω­σης σε όλη την Ευ­ρώ­πη έπει­τα από τον Β’ ΠΠ. Ο φα­σι­σμός ήταν και πα­ρα­μέ­νει εχθρός του δικού μας κό­σμου.

Τα όρια των νε­ο­να­ζί τα βάζει ο αγώ­νας και το αντι­φα­σι­στι­κό κί­νη­μα. Έχου­με χρέος να ενώ­σου­με τις φωνές μας απέ­να­ντι στη ξε­νο­φο­βία, το σκο­τα­δι­σμό και το μίσος.

Η νε­ο­λαία ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ στη­ρί­ζει την προ­βο­λή αυτού του ντο­κι­μα­ντέρ και κα­λού­με όλους τους νέους και τις νέες να το πα­ρα­κο­λου­θή­σουν».

Ο κ. Αντώ­νης Απο­στο­λί­δης, συ­ντο­νι­στής της Νο­μαρ­χια­κής Επι­τρο­πής ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Ν. Δω­δε­κα­νή­σου δή­λω­σε ότι αυτή η εκ­δή­λω­ση απευ­θύ­νε­ται σε κάθε προ­ο­δευ­τι­κό πο­λί­τη. «Η 7η Οκτω­βρί­ου απο­τε­λεί την κο­ρύ­φω­ση του σύγ­χρο­νου αγώνα κατά του φα­σι­σμού και του νε­ο­να­ζι­σμού. Η Πο­λι­τεία πρέ­πει να πρά­ξει το κα­θή­κον της.

Δεν χω­ρά­ει κα­νέ­να άλλο απο­τέ­λε­σμα από την πα­ρα­δειγ­μα­τι­κή τι­μω­ρία αυτών των αν­θρώ­πων. Την 7η Οκτω­βρί­ου πρέ­πει να έχου­με μία δεύ­τε­ρη, σύγ­χρο­νη νίκη ενά­ντια στο φα­σι­σμό. Η νο­μαρ­χια­κή επι­τρο­πή του ΣΥ­ΡΙ­ΖΑ Δω­δε­κα­νή­σου στη­ρί­ζει αυτή την εκ­δή­λω­ση, η οποία απευ­θύ­νε­ται σε κάθε προ­ο­δευ­τι­κό συ­μπο­λί­τη μας, ο οποί­ος έχει τις ίδιες ανη­συ­χί­ες με εμάς σχε­τι­κά με τον φα­σι­σμό και νο­μί­ζω πώς πρό­κει­ται για την πλειο­ψη­φία των συ­μπο­λι­τών μας», ανέ­φε­ρε ο κ. Απο­στο­λί­δης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.