Αθλητικά

Ποδηλατικός Όμιλος Κω: Το σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου το «Kos Junior Mini Race»

Οι αγώνες ποδηλασίας στα Δωδεκάνησα συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό.
Ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω το σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου θα διοργανώσουν τον διασυλλογικό αγώνα χρονομέτρου και αντοχής με την επωνυμία «Kos Junior Mini Race», με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση που εκδόθηκε:
«Ο Ποδηλατικός Όμιλος διοργανώνει διασυλλογικούς αγώνες χρονομέτρου και αντοχής με την ονομασία ‘’Kos Junior Mini Race’’.
Οι αγώνες θα διεξαχθούν το Σάββατο 10/10/20 στην περιοχή της Λάμπης για το χρονόμετρο και την Κυριακή 11/10/20 για την αντοχή για τις Μίνι κατηγορίες και μέχρι την Κέφαλο από Παμπαίδες μέχρι Άνδρες.
Οι απονομές θα λάβουν χώρα στον χώρο εκκίνησης στην Λάμπη μετά το πέρας των αγώνων της Κυριακής και για τις δύο κατηγορίες. Δηλώσεις συμμετοχής στο info@koscyclingclub.gr μέχρι Τετάρτη 7/10/20.
Το τελικό πρόγραμμα των αγώνων θα διαμορφωθεί μετά το πέρας των δηλώσεων συμμετοχής».
Αναλυτικά τα σημαντικότερα σημεία της προκήρυξης του αγώνα:
Ο Π.Ο. Κω διοργανώνει διασυλλογικούς αγώνες δρόμου, α) ατομικής χρονομέτρησης, και β) δρόμου αντοχής στο νησί της Κω, στη περιοχή της Λάμπης και στο ευρύτερο οδικό άξονα Επαρχιακής οδού Κω – Κεφάλου και στο χωριό της Κεφάλου με την επονομασία ‘’KOS JUNIOR MINI-RACE’’.
Κατηγορίες: ΑΝΔΡΕΣ, ΕΦΗΒΟΙ, ΠΑΙΔΕΣ, ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ, ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ, ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ, ΜΙΝΙ (ΜΙΚΡΑ και ΜΕΓΑΛΑ)
Ημερομηνίες: Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2020 –Ατομική Χρονομέτρηση
• Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 – Αγώνας Δρόμου (Αντοχής και criterium για την ( κατηγορία MINI).
Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ, και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.
Πρόγραμμα αγώνων: Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020 – Ατομική Χρονομέτρηση.
– 16:00 ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ Θ-Α και στην συνέχεια ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ Θ-Α 4,6χλμ (2 στροφές)
– Στην συνέχεια σε μεγαλύτερη διαδρομή θα ξεκινήσουν διαδοχικά οι κατηγορίες: ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ, ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ, ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ, ΠΑΙΔΕΣ, ΕΦΗΒΟΙ, ΑΝΔΡΕΣ
Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 – Δρόμος Αντοχής
– 09:00 ΑΝΔΡΕΣ 80χλμ. (Κως – Paradise Beach, και 4 στροφές)
– 09:10 ΕΦΗΒΟΙ 80χλμ. (Κως – Paradise Beach, και 4 στροφές)
– 09:20 ΠΑΙΔΕΣ, ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 50χλμ. (Κως – Paradise Beach, και 1 στροφή)
– 09.30 ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ, ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ 40 χλμ. (Κως – Paradise Beach)
Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2020 – Criterium
– 13:00 ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ ΑΡΣ, 13:01 ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ ΘΗΛ 6,9χλμ. (3 στροφές)
– 13:25 ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ ΑΡΣ, 13:26 ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ ΘΗΛ 9,2χλμ. (4 στροφές)
Όροι συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές – ποδηλάτες, που ανήκουν σε σωματεία της δύναμης της Ε.Ο.Π. και έχουν δελτίο εν ισχύ για το 2020.
Δηλώσεις συμμετοχής: Οι δηλώσεις συμμετοχής να αποσταλούν από τα σωματεία αυστηρά μέχρι την Τετάρτη 7/10/2020 και ώρα 14:30 στο e-mail του ομίλου info@koscyclingclub.gr συμπληρώνοντας το επισυναπτόμενο έντυπο. Στις δηλώσεις συμμετοχής θα αναγράφεται με ευκρίνεια, το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός δελτίου, το έτος γέννησης του αθλητή (-τριας) και η κατηγορία που αγωνίζεται. Επίσης θα αναφέρεται και ο Αρχηγός – Εκπρόσωπος κάθε σωματείου. Σωματείο που δεν θα συμπληρώσει την επίσημη φόρμα συμμετοχής των αγώνων, δεν θα λάβει μέρος στους αγώνες.
Λειτουργία Γραμματείας: Το Σάββατο, από τις 14:00 στον χώρο
Εκκίνησης/Τερματισμού. Ο Αρχηγός της κάθε ομάδας, θα προσκομίζει δελτία και κάρτες υγείας όλων των αθλητών της ομάδας του, και θα παραλαμβάνει τους αριθμούς. Για την Ατομική Χρονομέτρηση, η προσέλευση των αθλητών για υπογραφή φύλλου αγώνα θα γίνεται 15’ πριν την εκκίνηση τους, και εφόσον έχουν περάσει Τεχνικό Έλεγχο Εξοπλισμού. Για τους αγώνες Αντοχής και Criterium η Γραμματεία θα λειουργεί μόνο για την υπογραφή στα φύλλα αγώνα, ανά ομάδα, ανά κατηγορία έως και 30’ πριν από την έναρξη της κάθε κατηγορίας.
Τεχνικό Συνέδριο/Ενημέρωση: Θα διεξαχθεί το Σάββατο 10.10.2020 στις 15:00 στο χώρο της εκκίνησης, με υποχρεωτική παρουσία όλων των εκπροσώπων των ομάδων (αποκλειστικά ένας ανά ομάδα). Οι εκπρόσωποι που θα συμμετέχουν στο τεχνικό συνέδριο θα πρέπει να είναι αυστηρά και μόνον αυτοί που αναφέρονται στην Δήλωση Συμμετοχής του κάθε σωματείου. Κανονισμοί αγώνα: Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ. ΘΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΕΝ ΙΣΧΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ COVID-19.
Ειδικοί Κανονισμοί : Θα ισχύσει το ανάπτυγμα των ποδηλάτων ανά κατηγορία, όπως αυτό ορίζεται από τον κανονισμό της Ε.Ο.Π ανά κατηγορία αθλητών.
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Ισχύει η εγκύκλιος της Τ.Ε. της Ε.Ο.Π. 3/2020 σχετικά με τον εξοπλισμό των αθλητών των μικρών κατηγοριών (ποδήλατα, ενδυμασία κλπ.) Θα πραγματοποιείται τεχνικός έλεγχος 15΄ πριν την εκκίνηση, με κίνδυνο αποκλεισμού αθλητών, με εξοπλισμό όχι σύμφωνο με τους Κανονισμούς και τις εγκυκλίους της ΕΟΠ.
ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗΣ: Επιτρέπεται η συνοδεία αθλητών για όλες τις κατηγορίες πλην Μίνι. Κάθε συνοδευτικό όχημα αθλητή, θα φέρει διακριτικά που θα παραλάβει από την Γραμματεία των αγώνων. Θα συνοδεύει έναν αθλητή, και αφού αυτός ολοκληρώνει την προσπάθειά του, θα μπορεί να συνοδέψει άλλον αθλητή. Δεν επιτρέπονται αναστροφές οχημάτων κατά μήκος της διαδρομής, σε οποιοδήποτε σημείο, πλην της αναστροφής των αθλητών που συνοδεύουν, με κίνδυνο 3 αποβολής του οχήματος αυτού. Ο Αρχηγός της Ομάδας, θα προσκομίσει έγγραφο, με τα ονόματα των οδηγών και τους αριθμούς κυκλοφορίας των συνοδευτικών οχημάτων. Ο Αλυτάρχης μπορεί (για λόγους ασφαλείας) να απαγορεύσει την συνοδεία, εαν ο οδηγός και/ή οι συνοδοί δεν διαθέτουν ανάλογη εμπειρία.
ΟΧΗΜΑΤΑ ΣΥΝΟΔΕΙΑΣ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΤΟΧΗΣ: Επιτρέπεται η συνοδεία αθλητών, με ένα όχημα ανά σωματείο, ανά εκκίνηση, για όλες τις κατηγορίες πλην Μίνι. Κάθε συνοδευτικό όχημα ομάδας, θα φέρει διακριτικά και αρίθμηση, που θα παραλάβει από την Γραμματεία των αγώνων. Ο Αρχηγός της Ομάδας, θα προσκομίσει έγγραφο, με τα ονόματα των οδηγών και τους αριθμούς κυκλοφορίας των συνοδευτικών οχημάτων. Ο Αλυτάρχης μπορεί (για λόγους ασφαλείας) να απαγορεύσει την συνοδεία, εαν ο οδηγός και/ή οι συνοδοί δεν διαθέτουν ανάλογη εμπειρία.
ΟΡΙΟ ΧΡΟΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ ΑΝΤΟΧΗΣ: Αθλητής, κατηγορίας Ανδρών και/ή Εφήβων, ο οποίος κλειστεί στροφή, κατά την διάρκεια του αγώνα δρόμου αντοχής, θα εγκαταλείπει υποχρεωτικά τον αγώνα (DNF). Ο Αλυτάρχης μπορεί να ανακοινώσει όριο χρόνου τερματισμού για τις υπόλοιπες κατηγορίες μέχρι και 20% του χρόνου του νικητή (-τριας) της κατηγορίας του. ΟΡΙΟ ΧΡΟΝΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ CRITERIUM – MINI: Ποδηλάτης ή γκρουπ ποδηλατών των είκοσι (20) ή λιγότερων αθλητών, που έμειναν πίσω και πιάστηκαν ή πρόκειται να πιαστούν από τους ποδηλάτες που προηγούνται θα βγαίνουν εκτός αγώνα με υπόδειξη της Αγωνοδίκου Επιτροπής. Εάν πρόκειται για γκρουπ περισσοτέρων των 20 ποδηλατών, ο Αλυτάρχης και η αγωνόδικος επιτροπή θα αποφασίσουν εάν αυτοί οι ποδηλάτες μπορούν να συνεχίζουν ή να αποκλείονται. (κανονισμοί ΕΟΠ 2.7.021)
ΤΕΧΝΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΓΩΝΑ CRITERIUM (MINI): Τεχνική βοήθεια θα παρέχεται από σταθερό σημείο, στην περιοχή εκκίνησης/τερματισμού,σε χώρο που θα διαμορφωθεί ανά ομάδα. Σε περίπτωση αναγνωρισμένου ατυχήματος όπωςαυτό ορίζεται από τις διατάξεις που αφορούν τους αγώνες πίστας (άρθρο 3.2.021), οποδηλάτης έχει δικαίωμα ουδετεροποίησης για έναν (1) γύρο. Μετά την ουδετεροποίηση, οποδηλάτης θα ξαναμπεί στην θέση που ήταν πριν το ατύχημα. Προσοχή: Δεν θα ισχύσει ο κανονισμός ουδετεροποίησης στις τελευταίες δυο στροφές κάθε εκκίνησης.
Έλεγχος Αντιντόπινγκ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους,σύμφωναμε τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΣΚΑΝ.
Ποινές: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που προβλέπονται στην ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.
Ιατρική Κάλυψη: Ασθενοφόρο σε ετοιμότητα και ιδιώτης ιατρός.
Αλυτάρχης Αγώνων: Τάντης Σπύρος (κριτής Ε.Ο.Π.)
Διευθυντής Αγώνων: Πρέζας Νικόλαος – πληροφορίες κιν. 6944265012»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου