Ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της αναπληρώτριας Ανακρίτριας και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας, ένας 34χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ληστεία κατ’ εξακολούθηση.
Ο κατηγορούμενος φέρεται με τη χρήση βίας και απειλής να αφαίρεσε από 2 ημεδαπούς χρήματα, δελτίο ταυτότητας και κινητό τηλέφωνο.
Επιπλέον στην κατοχή του βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο τρίτου προσώπου το οποίο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον δικαιούχο.
Πιο συγκεκριμένα στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου την 31η Αυγούστου 2020 καταγγέλθηκε από έναν ημεδαπό ότι την ίδια ημέρα και περί ώραν 16.30 ενώ εκινείτο επί της οδού Ερυθρού Σταυρού, ο κατηγορούμενος με άσκηση σωματικής βίας του αφαίρεσε το πορτοφόλι του που περιείχε 90 ευρώ και την αστυνομική του ταυτότητα.
Την 1η Σεπτεμβρίου 2020 το μεσημέρι καταγγέλθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου από έτερο ημεδαπό ότι την ίδια ημέρα το πρωί ενώ καθόταν με έναν φίλο του στον κήπο της Ροδιακής Επαυλης πλησίον του ΟΚΑΝΑ τους συνάντησε τυχαία ο κατηγορούμενος και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσε από τον πρώτο το κινητό του τηλέφωνο,
Απολογούμενος δεν αποδέχτηκε τα όσα του αποδίδονται και υποστήριξε ότι αγόρασε το κινητό έναντι 50 ευρώ από έναν τρίτο και ότι γύρισε πριν μια εβδομάδα από κλινική αποτοξίνωσης στην Κρήτη και βρίσκεται σε προσαρμογή στον ΟΚΑΝΑ. Προσπαθεί, όπως είπε, να καθαρίσει από τα ναρκωτικά.

Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη η δικηγόρος κ. Πολυξένη Χατζηγιάννη.
-Aστυνομικοί της ίδιας υπηρεσίας συνέλαβαν έναν 30χρονο αλλοδαπό ο οποίος την 30η Αυγούστου 2020 αφαίρεσε από 27χρονη αλλοδαπή πορτοφόλι που περιείχε χρήματα και τραπεζικές κάρτες.
Επιπλέον ο δράστης αποπειράθηκε να χρησιμοποιήσει μία από τις κλεμμένες κάρτες σε κατάστημα λιανικού εμπορίου.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ