Ειδήσεις

Jet2 και TUI αυξάνουν τα πακέτα για τους Βρετανούς σε Ελλάδα – Τουρκία

Η απόφαση των δύο tour operators ελήφθη μετά την ακύρωση μεγάλου μέρους του προγράμματός τους για ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ισπανία

Να τονώσουν τα ταξίδια των Βρετανών στο εξωτερικό αυξάνοντας τα πακέτα σε άλλους προορισμούς της Μεσογείου επιχειρούν οι μεγάλοι tour operators, μετά την απόφαση για αποθάρρυνση ουσιαστικά των ταξιδίων από το Ηνωμένο Βασίλειο προς την Ισπανία και την επιβολή καραντίνας στους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από ισπανικούς προορισμούς.

Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα ο ταξιδιωτικός κολοσσός της Tui, μέσω της Τui UK ανακοίνωσε ότι μετά την απόφαση των Βρετανών για την καραντίνα ακυρώνει πακέτα για Ισπανία έως τις 10 Αυγούστου για τα ταξίδια στην ηπειρωτική χώρα (εώς τις 4/8 για ισπανικά νησιά) και προσθέτει πτήσεις για Ελλάδα και Τουρκία.

Περισσότερες πτήσεις με μεγαλύτερα αεροπλάνα και πακέτα για Ελλάδα και Τουρκία προσφέρει και η Jet2, έχοντας ακυρώσει μεγάλο κομμάτι του προγράμματός της προς την Ισπανία κα προτρέποντας πελάτες της να επιστρέψουν νωρίτερα στις βάσεις τους.

Jet2.com και Jet2holidays προσθέτουν για Ελλάδα 30.000 θέσεις, με τον CEO Steve Heapy να δηλώνει σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης ότι «παρατηρείται σημαντική αύξηση όσον αφορά τη ζήτηση για διακοπές για Τουρκία και Ελλάδα και γι’ αυτό ο όμιλος επιδεικνύει γρήγορα αντανακλαστικά ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των πελατών. Σημειωτέον ότι η Jet2 ανέστειλε πτήσεις της σε Βαλεαρίδες και Κανάρια μέχρι τις 10 Αυγούστου και στην ηπειρωτική Ισπανία μέχρι τις 17 Αυγούστου.

Οι τελευταίες εξελίξεις αποτυπώνουν το απόλυτα ρευστό περιβάλλον που βιώνει ο ευρωπαϊκός τουρισμός αυτό το καλοκαίρι λόγω κορωνοϊού κι έστω κι αν εκ πρώτης όψης φαίνεται ότι μπορεί να ευνοούνται συγκεκριμένοι προορισμοί- μεταξύ άλλων και η χώρα μας- σε σχέση με «ανταγωνίστριές» αγορές της Μεσογείου, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι τελικά οι απώλειες βαρύνουν άπαντες: Κι αυτό γιατί η απόφαση περί καραντίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο με αποδέκτες τους Βρετανούς τουρίστες ισπανικών προορισμών, ουσιαστικά αυξάνει την αβεβαιότητα και αποθαρρύνει συνολικά τους Βρετανούς ως προς τα ταξίδια στο εξωτερικό με χαμένους τελικά όλους τους μεσογειακούς προορισμούς, της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης, και κερδισμένη την …Κορνουάλη αφού οι περισσότεροι τουρίστες στρέφονται εντός των τειχών.

Πηγή newmoney.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου