Ειδήσεις

Η Ελλάδα άρει την απαγόρευση πτήσεων της Wizz Air

Η Wizz Air είχε δεχτεί ποινή προσωρινής απαγόρευσης προσγείωσης στην Αθήνα για παράβαση οδηγιών της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία απαιτεί από όλους τους εισερχόμενους επιβάτες να έχουν τον κωδικό εισόδου QR. Η αεροπορική εταιρεία δεν είχε προβεί σε ελέγχους και πολλοί επιβάτες μεταφέρθηκαν στη χώρα χωρίς αυτήν.

Η ελληνική αρχή πολιτικής αεροπορίας εξέδωσε το NOTAM A2235/20 το οποίο απαγορεύει συγκεκριμένα την Wizz Air να προσγειώνεται και να εκτελεί πτήσεις προς την Αθήνα, επειδή έχουν παραβιαστεί οι κανονισμοί που δημοσιεύονται στο NOTAM 2138/20: όλες οι αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς Αθήνα πρέπει να ελέγχουν τα έντυπα εντοπισμού επιβατών πριν από την επιβίβαση.

Η απαγόρευση θα είχε ισχύ από τις 2 Αυγούστου 2020, στις 21:00 (UTC) έως τις 14 Αυγούστου 2020, στις 21:00 (UTC).

Ωστόσο, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι μετά από διαβούλευση με τις ελληνικές αρχές, η απαγόρευση άρθηκε.

Άλλες αεροπορικές εταιρείες που πετούν προς την Ελλάδα θα μπορούσαν να επιβληθούν παρόμοιες κυρώσεις εάν δεν ελέγξουν πριν επιβιβαστούν εάν οι επιβάτες έχουν τον κωδικό QR απαραίτητο για είσοδο, είτε τυπωμένα σε χαρτί είτε στο smartphone τους.

Πηγή: tourismtoday.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου