Τοπικές Ειδήσεις

Αγνώστου προελεύσεως τα ανθρώπινα οστά που βρέθηκαν σε ακάλυπτο χώρο στην οδό Χειμάρρας

Στο αρχείο τίθεται σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η δικογραφία που σχηματίστηκε τον Ιούλιο του 2016 και εκκρεμούσε έκτοτε, εν αναμονή ειδικών εργαστηριακών εξετάσεων, γύρω από την ταυτότητα σκελετικού υλικού που βρέθηκε κατά την διάρκεια εκσκαφών της αρχαιολογικής υπηρεσίας, στην συμβολή των οδών Χειμάρρας και Πίνδου.
Πιο συγκεκριμένα την 27η Ιουλίου 2016 σε ακάλυπτο αρχαιολογικό χώρο βρέθηκαν ανθρώπινα οστά. Βρέθηκαν ειδικότερα στο «Παλατιόσχημο Οικοδόμημα», κάτω ανθρώπινα άκρα.
Από την ανθρωποκλογική εξέταση διαπιστώθηκε ότι τα όστά προέρχονται από δύο διαφορετικά ενήλικα άτομα που από τον θάνατο τους παρήλθε χρονικό διάστημα τουλάχιστον 10 ετών ενώ στα οστά δεν διαπιστώθηκαν προθανάτιες ή περιθανάτιες κακώσεις.
Από την εξέταση του γενετικού υλικού διαπιστώθηκε ότι ανήκουν σε δύο διαφορετικά ενήλικα άτομα, έναν άνδρα και μια γυναίκα, το γενετικό υλικό των οποίων δεν είναι καταχωρημένο στην βάση δεδομένων της ΕΛΑΣ και δεν είναι δυνατή η ταυτοποίησή τους.
Σημειώνεται ότι στην ΕΛΑΣ δεν έχει δηλωθεί εξαφάνιση ενηλίκων ατόμων στο προσδιοριζόμενο εργαστηριακά χρονικό διάστημα ούτε έχει καταγγελθεί εγκληματική ενέργεια σε βάρος άνδρα και γυναίκας ούτε έχουν βρεθεί μέχρι σήμερα οι σοροί τους.
Σημειώνεται ότι τα οστά φυλάσσονται στο οστεοφυλάκιο των δημοτικών κοιμητηρίων του «Ταξιάρχη».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου