Τοπικές Ειδήσεις

Τελέστηκε στο Δημαρχείο Ρόδου ο πρώτος πολιτικός γάμος στην μετα-καραντίνα εποχή!

Ο πρώτος πολιτικός γάμος μετά την καραντίνα τελέστηκε τη Δευτέρα 1η Ιουνίου στο Δημαρχείο της Ρόδου, έπειτα από σχεδόν τρεις μήνες παύσης, λόγω του κορωνοϊού.
Το ζευγάρι που έκανε… ποδαρικό, Γιάννης Φώτης και Μαρία Ζαχοπούλου, τήρησαν όλα τα μέτρα προστασίας τα οποία ακόμα τελούν σε ισχύ. Φορώντας μάσκες και γάντια και με την παρουσία δύο μαρτύρων εκ περιτροπής, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις, έγινε η τελετή, χωρίς την παρουσία συγγενών και φίλων.


Όπως δήλωσαν στη «δ», θα ήθελαν δίπλα τους συγγενείς και φίλους, αλλά λόγοι… ανωτέρας βίας δεν τους επέτρεψαν να γίνει ο γάμος όπως αρχικά είχαν σχεδιάσει. Παρ’ ό,τι έδωσαν χρόνο περιμένοντας την άρση των περιοριστικών μέτρων για τη διασπορά του κορωνοϊού, ο επικείμενος ερχομός της μπέμπας, δεν άφησε άλλα περιθώρια, κι έτσι έγιναν το πρώτο ζευγάρι που ναι μεν παντρεύτηκε στην μετά κορωνοϊό εποχή αλλά με τα μέτρα να είναι ακόμα σε ισχύ, αφού δεν έχει εκδοθεί νέα ΚΥΑ!
Τον γάμο τέλεσε η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου κ. Μάνθα Ζιώγου, έχοντας λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπει το πρωτόκολλο για τους πολιτικούς γάμους.
Από τη Δευτέρα, τελούνται σε καθημερινή βάση οι πολιτικοί γάμοι στο Δημαρχείο της Ρόδου τηρώντας πάντα τα περιοριστικά μέτρα που έχουν θεσπιστεί για την διασπορά του κορωνοϊού και τα οποία δεν έχουν αρθεί μέχρι σήμερα. Καθημερινά από τις 15.00, μετά το πέρας του ωραρίου των υπαλλήλων, είναι προγραμματισμένοι για όλη τη διάρκεια του Ιουνίου πολιτικοί γάμοι, με προτεραιότητα όσων αναβλήθηκαν στη διάρκεια της καραντίνας.
Να σημειωθεί ότι στη διάρκεια της καραντίνας, τελέστηκαν υπό αυστηρά μέτρα προστασίας μόνον δύο πολιτικοί γάμοι, καθώς συνέτρεχαν ειδικοί λόγοι, γι αυτό και έγινε η εξαίρεση. Και στις δύο περιπτώσεις, οι νύφες ήταν έγκυος και γέννησαν μόλις μετά από μερικά 24ωρα!
Στο Δήμο Ρόδου πάντως, τελούν εν αναμονή των νέων οδηγιών από την κυβέρνηση για την άρση των περιοριστικών μέτρων που ακόμα είναι σε ισχύ. Μέχρι τότε επιτρέπεται να παρίστανται πέρα από το ζευγάρι, μόνον οι δύο μάρτυρες.
Ήδη έχουν κατατεθεί αιτήσεις στο Δημαρχείο της Ρόδου από πολλά ζευγάρια τα οποία δεν μπόρεσαν λόγω της προτέρας κατάστασης να τελέσουν τον προγραμματισμένο τους γάμο για τους μήνες Μάρτιο, Απρίλιο και Μάιο, μελλόνυμφοι που πήραν την απόφαση μετά την μερική άρση των μέτρων να ανέβουν… τα σκαλιά του Δημαρχείου αλλά και όσων σκόπευαν να παντρευτούν θρησκευτικά και λόγω των μέτρων δεν τα κατάφεραν.
Οι πολιτικοί γάμοι στο Δημαρχείο, για όσο διαρκούν τα μέτρα προστασίας στο πλαίσιο αποφυγής διασποράς του κορωνοϊού, δεν τελούνται στην αίθουσα εθιμοτυπίας όπως συνηθιζόταν αλλά στην είσοδο του Δημοτικού Μεγάρου, μπροστά από το παρεκκλήσι, του Αγίου Φανουρίου όπου ο χώρος είναι μεγαλύτερος, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός.
Επιπλέον, όπως έκανε γνωστό η κ. Μ. Ζιώγου, σε ό,τι αφορά στους προσκεκλημένους, εξακολουθεί να ισχύει ό,τι ίσχυε και στην περίοδο της καραντίνας, δηλαδή πέρα από το ζευγάρι επιτρέπεται να παρίστανται μόνον οι δύο μάρτυρες, ο αρμόδιος για την τέλεση του γάμου και ο/η γραμματέας για τα διαδικαστικά, λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας και τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου