Τοπικές Ειδήσεις

Αγωγή εις βάρος ιστοσελίδας που ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνεται το έργο των LED του Δήμου Ρόδου!

Την άσκηση αγωγής χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης ύψους 25.000 ευρώ κατά του ιδιοκτήτη, διευθυντή, διαχειριστή και συντάκτη ενημερωτικής ιστοσελίδας, που αναδημοσίευσε άρθρο άλλης ιστοσελίδας, με τίτλο «Δήμος Ρόδου: Ολοκληρώνεται το μεγαλύτερο έργο ενεργειακής αναβάθμισης στην Ελλάδα» αποφάσισε, ομοφώνως, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ρόδου σε έκτακτη συνεδρίαση της.
Σύμφωνα με το πρακτικό της απόφασης, που αναρτήθηκε χθες στην Διαύγεια, το άρθρο χαρακτηρίζεται «εξόχως δυσφημιστικό και προσβάλλον κατάφωρα την εικόνα, τη φήμη, το κύρος, τα συμφέροντα και τα δικαιώματα του Δήμου Ρόδου».
Στην αναδημοσίευση ουσιαστικά ανακοινώνεται ότι το έργο των LED του Δήμου Ρόδου ολοκληρώνεται με επίκληση ωστόσο και παρουσίαση δύο πρακτικών της Επιτροπής Παραλαβής και Παρακολούθησης της σύμβασης του έργου τα οποία έχουν ακυρωθεί με άλλη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Τα συγκεκριμένα πρακτικά, όπως αναφέρεται στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, δεν κοινοποιήθηκαν από τα πρωτόκολλα του Δήμου Ρόδου.
Με την συγκεκριμένη δημοσίευση, όπως τονίζεται στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, δημιουργείται η εντύπωση ότι έληξε η εκκρεμής διαδικασία έκπτωσης και ότι αδίκως ο Δήμος Ρόδου είχε λάβει σχετικές αποφάσεις περί εκπτώσεως, ότι ολοκληρώνεται το έργο κι ότι ο Δήμος Ρόδου θα έχει οικονομικό όφελος ύψους 11,5 εκατ. ευρώ.
Η Οικονομική Επιτροπή υποστηρίζει παραπέρα ότι στο δημοσίευμα αποκρύπτεται ότι κατά το αντικείμενο της σχετικής Σύμβασης, αυτή εκτελείται από δημοτικούς πόρους και χρήματα των καταναλωτών εισπραττόμενα στη πηγή τους, δηλαδή με εκχώρηση και μεσεγγύηση των εισπραττομένων από τη ΔΕΗ ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού, έναντι αμοιβής 25.179.312,92 ευρώ μετά ΦΠΑ και ότι παρουσιάζεται έτσι, όλως αλλοιωμένη εικόνα σε σχέση με την πραγματική κατάσταση και επί των διαδικασιών και επί των τεχνικών, οικονομικών και προθεσμιακών όρων της διακήρυξης και των όλων παραμέτρων εκτέλεσης του έργου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου