Τοπικές Ειδήσεις

Προσάραξη Φ/Γ πλοίου στην Κω

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, πρωινές ώρες χθες, για περιστατικό προσάραξης  σε αμμώδη αβαθή του Φ/Γ “VON PERLE”  σημαίας COOK ISLANDS,    με πλήρωμα οκτώ (08) αλλοδαπούς, στη θαλάσσια περιοχή “ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑ” ν. Κω.
Το εν λόγω πλοίο, είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Reni Ουκρανίας  με τελικό προορισμό την Κύπρο,  έμφορτο με 3.300 Μ3   καλαμπόκι.
Άμεσα υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, στην περιοχή κατέπλευσαν προς τυχόν παροχή συνδρομής, ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ένα (01) σκάφος της δύναμης FRONTEX καθώς και  δύο (02) Ρ/Κ πλοία, ενώ από ξηράς έσπευσε ένα (01) περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Σε διενεργούμενη υποβρύχια αυτοψία από ιδιώτη δύτη δεν διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρήγματος,  ούτε η εισροή υδάτων .
Το “VON PERLE” μεσημβρινές ώρες σήμερα, αποκολλήθηκε ασφαλώς με την συνδρομή του Ρ/Κ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡ” Ν.Π. 8481 και στη συνέχεια προσέδεσε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο ν. Κω.
Από το Λιμεναρχείο Κω απαγορεύτηκε ο απόπλους του “VOR PERLE” μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου