Τοπικές Ειδήσεις

«Σημαντικό βήμα αναγνώρισης για τον ρόλο και τη σημασία της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ η εκπαίδευση και η συνεργασία με την Πυροσβεστική Ακαδημία»

Με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Στυλιανίδη συναντήθηκε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής, κ.Μάνος Κόνσολας. Στη συνάντηση εργασίας παρευρέθηκε και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλης Παπαγεωργίου.

Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε η προετοιμασία σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο για την αντιπυρική προστασία και την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών, ζήτημα για το οποίο ο κ. Κόνσολας προσκάλεσε τον κ. Στυλιανίδη να ενημερώσει τα μέλη της Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ .Κόνσολας έθεσε στον Υπουργό τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στις νησιωτικές περιοχές, αλλά και τον αποφασιστικό ρόλο που διαδραματίζουν δομές πολιτικής προστασίας όπως η ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ στο νησί της Ρόδου και στα Δωδεκάνησα.

Ο Υπουργός αναγνώρισε τον ρόλο και τη σημασία μιας τέτοιας δομής ανακοινώνοντας ότι θα υπάρξει εκπαίδευση των στελεχών της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ από στελέχη της Πυροσβεστικής Ακαδημίας και συνεργασία το επόμενο διάστημα, προκειμένου να πιστοποιηθεί η δομή και τα πρόσωπα αυτής, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία της.

Παράλληλα, ο κ.Κόνσολας επανέλαβε την πρότασή του για τη δημιουργία Ενιαίας Δομής Δασοπυρόσβεσης που θα έχει την επιχειρησιακή ευθύνη σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με έδρα τη Ρόδο.

Η Ενιαία Δομή θα είναι κάτω από την αρμοδιότητα και το συντονισμό του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και θα περιλαμβάνει τις υποδομές και το προσωπικό όλων των εμπλεκόμενων φορέων όπως η Πυροσβεστική, η Δασική Υπηρεσία και η αυτοδιοίκηση.

Θα διαθέτει ειδικό σώμα δασοκομάντος, που θα μπορεί να μεταφερθεί και να επιχειρεί άμεσα όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, ενώ στην πρόταση του κ.Κόνσολα περιλαμβάνεται και η μόνιμη στάθμευση εναέριων πυροσβεστικών μέσων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου