ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Guardian: Bρετανοί φασίστες αντιγράφουν τους τζιχαντιστές – Έτοιμοι να σπείρουν τον πανικό

news room 1 λεπτό ανάγνωση
899

Ένας σκλη­ρός πυ­ρή­νας των φα­σι­στών εξ­τρε­μι­στών στη Βρε­τα­νία είναι δια­τε­θει­μέ­νοι να δο­λο­φο­νούν και να δια­πράτ­τουν τρο­μο­κρα­τι­κές πρά­ξεις και να έχουν ισχυ­ρούς δε­σμούς με ομά­δες στο εξω­τε­ρι­κό, δή­λω­σαν στον Guardian πα­ρα­τη­ρη­τές της εγ­χώ­ριας ακρο­δε­ξιάς. Tο κοινό κέ­ντρο ανά­λυ­σης τρο­μο­κρα­τί­ας της κυ­βέρ­νη­σης ανα­φέ­ρει ότι αρ­χί­ζει μια ανα­σκό­πη­ση της απει­λής που θέ­τουν οι βρε­τα­νοί ακρο­δε­ξιοί εξ­τρε­μι­στές καθως εκτι­μά­ται ότι 50 ως 60 ατομα πα­ρα­μέ­νουν έτοι­μα να διε­νερ­γή­σουν πρά­ξεις βίας, λέει ένας εμπει­ρο­γνώ­μο­νας.

Ο Matthew Collins, επι­κε­φα­λής της έρευ­νας στο Hope Not Hate, δή­λω­σε ότι φα­σι­στι­κες ομά­δες, όπως η Εθνι­κη Δράση, εξε­λί­χθη­καν πέρα από τη νε­ο­να­ζι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία για να υιο­θε­τή­σουν έναν βίαιο εξ­τρε­μι­σμό που επη­ρε­ά­ζε­ται από την ισλα­μι­κή τρο­μο­κρα­τία στην οποία υπο­τι­θε­ται ότι αντι­τί­θε­νται. «Αυτοί οι ίδιοι, αυτοί απο­τε­λούν τζι­χάντ, αυτό είναι πολύ σαφές», είπε ο Collins. «Δεν πι­στεύ­ου­με πια ότι είναι νε­ο­να­ζί, αν και είναι σί­γου­ρα ρα­τσι­στές. Πι­στεύ­ου­με ότι είναι nihilists, εν μέρει επει­δή είναι τόσο εμ­μο­νή με τον τρόμο».

Ο κ. Collins είπε ότι πί­στευε ότι η αστυ­νο­μία και οι υπη­ρε­σί­ες ασφα­λεί­ας δεν είχαν επαρ­κή κα­τα­νό­η­ση της φύσης της Εθνι­κής Δρά­σης και των συ­να­φών ομά­δων. Αλλά ο Gerry Gable, ο εκ­δό­της του πε­ριο­δι­κού Searchlight, που πα­ρα­κο­λου­θεί την άκρα δεξιά, δή­λω­σε ότι πι­στεύ­ει πως οι μυ­στι­κές υπη­ρε­σί­ες MI5 και MI6 γνω­ρι­ζουν πε­ρισ­σό­τε­ρα για τη δράση των φα­σι­στι­κών αυτών ομά­δων.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.