Ειδήσεις

Για ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος ερευνώνται 137 υποθέσεις φοροδιαφυγής

Ξεπέρασαν τις 8.500 οι μηνυτήριες αναφορές που υπέβαλαν το 2013 οι εφορίες , τα ελεγκτικά κέντα και το ΣΔΟΕ σε περιπτώσεις διακεκριμένης φοροδιαφυγής.

Συγκεκριμένα, οι φορολογικές ελεγκτικές αρχές υπέβαλαν μηνύσεις σε περιπτώσεις παράλειψης υποβολής ή υποβολής
ανακριβούς δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, σε περιπτώσεις μη απόδοσης ή ανακριβούς απόδοσης ΦΠΑ και παρακρατούμενων φόρων, τελών ή εισφορών, αλλά και σε περιπτώσεις που διαπιστώθηκε φοροδιαφυγή σχετική με πλαστά, εικονικά ή νοθευμένα φορολογικά στοιχεία.

Σύμφωνα με απολογιστικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων από τις 8.523 συνολικά μηνυτήριες αναφορές οι 3.605 υποθέσεις παραπέμφθηκαν και στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας.

Από τις υποθέσεις που παραπέμφθηκαν στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες οι 137 υποθέσεις αφορούσαν σε βεβαιωμένη φοροδιαφυγή άνω των 50.000 ευρώ.

Τα δε αθροιστικά ποσά που αναλογούν στο πλήθος των αναφορών για βεβαιωμένη φοροκλοπή άνω των 50.000 ανέρχονται σε 112,4 εκατ. ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου