Ειδήσεις

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια στις 10/11 λόγω απεργίας της ΠΝΟ

Την πραγματοποίηση 48ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων με έναρξη στις 06.01 π.μ. στις 10/11/2021 ημέρα Τετάρτη μέχρι και 06.00 π.μ. στις 12/11/2021 ημέρα Παρασκευή, έχει αποφασίσει η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, τονίζοντας πως «η εργοδοτική πλευρά ακολουθώντας τακτική συνεχούς κωλυσιεργίας όχι μόνο αρνείται να χορηγήσει την οποιαδήποτε αύξηση αλλά επιδεικνύει και μια πλήρως στείρα συμπεριφορά σχετικά με τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας».

Η ΠΝΟ σημειωνει ότι «η εργοδοσία με περισσή προκλητικότητα “αγνοεί” το πραγματικό γεγονός ότι επί διετία δηλαδή από το 2019, οι αποδοχές των ναυτικών παραμένουν καθηλωμένες παρά τη γνωστή σε όλους συνεχή αύξηση των ειδών πρώτης ανάγκης ενώ προβάλει προκλητικά στις διαπραγματεύσεις μείωση των εσόδων τους (των κερδών τους δηλαδή) όταν έχουν λάβει πλουσιοπάροχες οικονομικές ενισχύσεις από την Πολιτεία και η κίνηση των πλοίων σαφώς και έχει αυξηθεί».

Η Διοίκηση της ΠΝΟ τονίζει εξάλλου κατά την παρούσα απεργιακή κινητοποίηση η συνομοσπονδία των ναυτικών προτάσσει τα κυρίαρχα και μείζονος σημασίας προβλήματα του κλάδου όπως οι ανανεώσεις των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ΣΣΕ 2020 και 2021 με πραγματικές και ουσιαστικές αυξήσεις, τη στελέχωση των πλοίων με βάση τις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους, προκειμένου να επιτυγχάνεται η ασφάλεια και των ναυτικών και των επιβαινόντων αλλά και των ίδιων των πλοίων, την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων εξυπηρέτησής μας στις αρμόδιες Υπηρεσίες, που υπάγονται υπό την ευθύνη και εποπτεία των Υπουργείων Ναυτιλίας και Εργασίας.

Η ΠΝΟ επισημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της απεργίας θα γίνονται προσυγκεντρώσεις στις 05.30 π.μ. στον χώρο μέσα στο λιμάνι, απέναντι από τον Ηλεκτρικό Σταθμό. Η δε απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 11-11-2021 στον παραπάνω χώρο και ώρα 10.30 π.μ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου