Ειδήσεις

Την χειρότερη οικονομική επίδοση έχουν καταγράψει χώρες του ευρώ στον τουρισμό λόγω της τρομοκρατίας

Νέο πλήγμα σημειώνει ο τουριστικός κλάδος της Γαλλίας λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στην χώρα, αναφέρει χαρακτηριστικά δημοσίευμα του news.xinhuanet.com.

Ειδικότερα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι: «Ο τουριστικός κλάδος της Γαλλίας δεν έχει ανακάμψει από τις τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν καταγραφεί στην χώρα. Στις 14 Ιουλίου 2016 που σημειώθηκε η τρομοκρατική επίθεση στην Νίκαια, εκείνη την εβδομάδα οι αφίξεις των επιβατών μειώθηκαν 8,8% στο αεροδρόμιο της πόλης Γαλλίας σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο 2015, σύμφωνα με το AFP.Ακόμη μείωση 30% σημείωσαν οι προκρατήσεις των τουριστών για τα ξενοδοχεία της Νίκαιας λίγο μετά το διάστημα που σημειώθηκε η επίθεση της Bastille Day attack».

«Μάλιστα ο τουρισμός είναι σημαντικός πυλώνας για την οικονομία της Γαλλίας καθώς ο κλάδος αντιπροσωπεύει το 9% του ΑΕΠ. Πάντως το φαινόμενο της τρομοκρατίας έχει επηρεάσει τις ταξιδιωτικές συνήθειες των τουριστών καθώς η ασφάλεια αποτελεί σημαντικό κριτήριο για την επιλογή ενός προορισμού. Την χειρότερη οικονομική επίδοση από την έναρξη της οικονομικής κρίσης από το 2008 έχουν καταγράψει 19 χώρες του ευρώ στον τουριστικό κλάδο λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν καταγραφεί σε διάφορες χώρες κατά καιρούς το πρώτο εξάμηνο του 2016, ενώ μόλις 10 % της οικονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξαρτάται από τουριστικό κλάδο».

enikonomia.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου