Τοπικές Ειδήσεις

Επιστημονικό Συνέδριο για αιρετούς, τεχνοκράτες και στελέχη των ΟΤΑ

Η καρδιά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χτυπάει στην Κόρινθο όπου γίνονται οι εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου για αιρετούς, τεχνοκράτες και στελέχη των ΟΤΑ με τίτλο Αναπτυξιακή Χρηματοδοτική Πολιτική & Δημοσιονομικός Έλεγχος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Εκατοντάδες σύνεδροι ανταλλάσσουν προσεγγίσεις και προβληματισμούς αλλά κυρίως τεχνογνωσία.

Την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, ο οποίος στάθηκε ιδιαίτερα στις τραγικές συνέπειες της ακυβερνησίας πολλών δήμων λόγω των συσχετισμών δυνάμεων που προκάλεσε ο προηγούμενος εκλογικός νόμος στα δημοτικά συμβούλια.

Κάθε μέρα δέχομαι την απόγνωση Δημάρχων που δεν μπορούν να διοικήσουν γιατί ενώ είναι Δήμαρχοι δεν έχουν πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο και είναι όμηροι των όποιων πιέσεων και απαιτήσεων συμβούλων της μειοψηφίας, παραδέχθηκε ο Υπουργός.

Ανέπτυξε τα επιχειρήματα του για τον πρόσφατο νόμο για τις νέες μονάδες εσωτερικού ελέγχου και αποκάλυψε ότι έρχεται ένα νέο νομοσχέδιο που θα αντιμετωπίζει τα φαινόμενα lobbying στην αυτοδιοίκηση, φαινόμενο το οποίο δεν μπορεί να «συλληφθεί» με τις γνωστές διοικητικές διαδικασίες και τους υφιστάμενους ελέγχους.

Προανήγγειλε το bonus παραγωγικότητας που θα επιβραβεύει τα στελέχη που εκπληρώνουν τους στόχους που θα έχουν τεθεί με θεσμοθετημένη στοχοθεσία.

Το 3 ήμερο επιστημονικό συνέδριο περιλαμβάνει 12 θεματικές συνεδρίες

Στη φωτο η Γενική Γραμματέας Δήμου Ροδου Κυριακη Νικολαιδου με την Γενική Γραμματέα Δήμου Κω Μαρια Κρητικού. Συνδέονται με δυνατή φιλία και συνεργάζονται πολύ συχνά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου