Τοπικές Ειδήσεις

Μαθητές και εκπαιδευτικοί του Γυμνασίου Λ.Τ. Έμπωνα «ταξίδεψαν» στη Ρουμανία μέσω εικονικής μετακίνησης Erasmus+ KA2

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA2 με τίτλο «European Values are All RIGHT» το Γυμνάσιο Λ.Τ. Έμπωνα πραγματοποίησε με επιτυχία εικονική μετακίνηση (virtual mobility) στην πόλη Targu Mures της Ρουμανίας από τις 17 έως τις 23 Μαΐου 2021. Πρόκειται για την 4η κινητικότητα (C4) του προγράμματος Erasmus+ η οποία, λόγω των υγειονομικών περιορισμών που επιβλήθηκαν από την πανδημία COVID-19 πραγματοποιήθηκε μέσω της πλατφόρμας ZOOM. Συντονίστρια και διοργανώτρια χώρα ήταν η Ρουμανία και ειδικότερα το σχολείο “Friedrich Schiller”, ενώ συμμετείχαν και άλλα δύο σχολεία – εταίροι, από την Ιταλία (Istituto paritario “Maria Immacolata”) και την Τουρκία (50.Yıl Οrtaokulu Salihli).

 

Στη διάρκεια του προγράμματος οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Λ.Τ. Έμπωνα είχαν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν με συνομηλίκους τους από τις υπόλοιπες χώρες και να απολαύσουν το τελευταίο αυτό «ταξίδι» τους στην ιστορία και τον πολιτισμό της Ρουμανίας. Ξεναγήθηκαν εικονικά στο μουσείο, το παλάτι και την πόλη Targu Mures της Ρουμανίας και συμμετείχαν σε ποικίλες δράσεις με τη χρήση διαφόρων ψηφιακών εργαλείων. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων παρουσιάστηκαν ήθη και έθιμα της Ρουμανίας και των άλλων χωρών και αναζητήθηκαν κοινά χαρακτηριστικά στις παραδόσεις των τεσσάρων εταίρων.

Οι συμμετέχοντες, μέσα σε ένα πρωτόγνωρο ψηφιακό, ευρωπαϊκό περιβάλλον, συνεργάστηκαν αρμονικά σε ομάδες και είχαν την δυνατότητα μέσα από παιχνίδια, κουίζ γνώσεων, videoπαρουσιάσεις και άλλες ψηφιακές δράσεις να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να αναδείξουν τις ευρωπαϊκές αξίες και τελικά να καταργήσουν τις αποστάσεις και να δημιουργήσουν από κοινού έργα τέχνης και πολιτισμού. Η ευρωπαϊκή εμπειρία που αποκόμισαν οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου ήταν μοναδική!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου