Τοπικές Ειδήσεις

Επέστρεψαν χθες οι μαθητές στα δημοτικά και νηπιαγωγεία – Aπό 90% εως 100% η προσέλευση στη Pόδο

Το 90% έως 100% των μαθητών επέστρεψε χθες στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία της Ρόδου που πήραν όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για την υποδοχή τους.
Σε όλα τα σχολεία διατέθηκαν από την πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή αντισηπτικά και όλα τα υπόλοιπα μέσα ατομικής προστασίας, ενώ διπλασιάστηκε ο αριθμός των καθαριστριών. Και στα 115 σχολεία της Ρόδου, ολοκληρώθηκαν μέχρι την Κυριακή οι απολυμάνσεις.
«Ξεκινήσαμε ομαλά, λαμβάνοντας όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας. Επέστρεψε το 90-100% των μαθητών ενώ όλοι σχεδόν οι εκπαιδευτικοί είναι στις θέσεις τους. Όσοι απουσιάζουν, έχουν αναπληρωθεί. Μέσα στο σαββατοκύριακο αολοκληρώθηκαν οι απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία ενώ μας έχει διατεθεί μέσω της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής ο διπλάσιος αριθμός καθαριστριών. Διαθέτουμε όλα τα απαιτούμενα μέσα ατομικής προστασίας και θέλω προσωπικά να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες τόσο στη σχολική επιτροπή και τον πρόεδρο κ. Θανάση Βυρίνη και βεβαίως τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Στράτο Καρίκη αλλά και στους συναδέλφους εκπαιδευτικούς», δήλωσε στη «δ» ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, κ. Κώστας Συμεωνίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα θρανία στις σχολικές αίθουσες έχουν τοποθετηθεί σε απόσταση 1,5 μέτρου το ένα από το άλλο, ενώ τα μεγάλα τμήματα (άνω των 15 ατόμων) έσπασαν σε δύο. Τα διαλείμματα γίνονται σε διαφορετικές ώρες για τη μείωση του συγχρωτισμού, και δεν λειτουργούν τα κυλικεία. Σε όλες τις σχολικές αίθουσες υπάρχουν αντισηπτικά και προβλέπεται καθαρισμός δύο φορές την ημέρα (κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου και μετά το πέρας αυτού). Επίσης οι αίθουσες θα αερίζονται φυσικά. Τα παιδιά ενημερώνονται από τους εκπαιδευτικούς για τα μέτρα και δεν παρατηρείται ιδιαίτερο πρόβλημα στην εφαρμογή τους. Μεγάλο μέρος της χθεσινής ημέρας αφιερώθηκε στην επεξήγηση των ειδικών οδηγιών του ΕΟΔΥ για τα μέτρα προσωπικής υγιεινής.
«Η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών επέστρεψε στα δημοτικά σχολεία και στα νηπιαγωγεία. Λάβαμε όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε η επιστροφή τους να πραγματοποιηθεί με τον ασφαλέστερο δυνατό τρόπο. Ολοκληρώσαμε τις απαιτούμενες απολυμάνσεις σε όλα τα σχολεία, αυξήσαμε τον αριθμό των καθαριστριών, διαθέσαμε τα απαιτούμενα μέσα ατομικής προστασίας. Κάποια σχολεία με δική τους πρωτοβουλία προμηθεύτηκαν επιπλέον μέσα, όπως θερμόμετρα προβαίνοντας σε θερμομέτρηση των μαθητών, εκπαιδευτικών κλπ. Από το πρωί επισκέφθηκα πολλά από τα σχολεία διαπιστώνοντας ότι όλα βαίνουν καλώς. Είμαστε σε διαρκή επαφή με τους διευθυντές των σχολείων ώστε να καλύψουν κάθε ανάγκη που τυχόν παρουσιαστεί», δήλωσε ο πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, κ. Θανάσης Βυρίνης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου