Ειδήσεις

Αγλαΐα Κυρίτση: Να μην τολμήσει η κυβέρνηση να αυξήσει το ΦΠΑ στα νησιά

“Δεν εκμεταλλευόμαστε την ανέχεια, την ανεργία των παιδιών τους, τον φόβο τους για το μέλλον. Εμείς δεν εκβιάζουμε ούτε τάζουμε διορισμούς” ξεκαθάρισε η Αγλαΐα Κυρίτση παρουσιάζοντας τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, που, όπως είπε, “αντανακλούν την κοινωνική συμμαχία που εμείς στηρίζουμε, προκειμένου να ανατρέψουμε την κατάσταση”.

Παρουσιάζοντας τους τρεις βασικούς άξονες της παράταξης, σε εκδήλωση στη Μυτιλήνη την περασμένη Τρίτη, η υποψήφια περιφερειάρχης, Αγλαΐα Κυρίτση τόνισε την ανάγκη για: α) Αντίσταση στις μνημονιακές πολιτικές και διεκδίκηση από την κρατική εξουσία πόρων, εργαλείων και ρόλου. β) Αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με ίδρυση Γραφείου Διαχείρισης της ανθρωπιστικής κρίσης που θα έχει την ευθύνη του σχεδίου και τον συντονισμό με τους ΟΤΑ και τους κοινωνικούς φορείς της Περιφέρειας. γ) Παραγωγική ανασυγκρότηση προς όφελος των πολλών, της κοινωνίας και όχι κάποιων επιτήδειων επιχειρηματιών, «γνωστών και μη εξαιρετέων».

Η Αγλαΐα Κυρίτση καταφέρθηκε εναντίον της κυβέρνησης για τη φημολογούμενη κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, τονίζοντας ότι μια τέτοια ρύθμιση “θα δώσει τη χαριστική βολή στην παραγωγή των νησιών μας”. “Προειδοποιούμε την κυβέρνηση: Να μην τολμήσει. Θα βρει απέναντί της όλο το Αιγαίο. Θα πνιγεί μέσα στη φουρτούνα του Αιγαίου πελάγους”, τόνισε. Ενώ επέκρινε την κυβερνητική πολιτική για την κατάρρευση των δημόσιων υπηρεσιών, του συστήματος υγείας και για ανεπαρκείς ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Από την ομιλία της δεν έλειψε και το ζήτημα της λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Τόνισε ότι από τις αλλαγές που θέλει να φέρει η κυβέρνηση, το 70% της ντόπιας αγροτικής παραγωγής θα παραδοθεί στα μεγάλα καρτέλ “με στόχο την εξαφάνιση των αυταπασχολούμενων και των μικρών παραγωγών”, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου