Τοπικές Ειδήσεις

Έπαυσαν οι διώξεις εις βάρος εκπαιδευτικού για δαπάνες Σχολικής Επιτροπής

Να παύσει οριστικά η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής κατά ενός 61χρονου εκπαιδευτικού τέως γραμματέα Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου για τις πράξεις της απιστίας στην υπηρεσία κατ’ εξακολούθηση, που φέρεται ότι τελέσθηκε κατά το χρονικό ‏διάστημα από 13-5-2010 έως την 25-1-2011, της πλαστογραφίας με χρήση κατ’ εξακολούθηση, που φέρεται ότι τελέσθηκε κατά το χρονικό διάστημα από 13-5-2010 έως την 25-9-2010 και της υπεξαγωγής εγγράφων στην υπηρεσία, που φέρεται ότι τελέσθηκε στις 13-5-2010, αποφάσισε με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου.
Η έρευνα εις βάρος του κατηγορούμενου είχε ξεκινήσει το έτος 2011 και είχε απολογηθεί ενώπιον Ανακρίτριας το έτος 2017. Μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Εφέρετο ότι ‏ έχοντας στην κατοχή του το μπλοκ διπλοτύπων αποδείξεων πληρωμής της Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Ρόδου, να προέβη κατά το χρονικό διάστημα από 13-5-2010 έως και 25-9-2010, σε συμπλήρωση οκτώ διπλοτύπων αποδείξεων πληρωμής για συμφωνηθέντα να καταβληθούν χρηματικά ποσά ως εργολαβικά ανταλλάγματα σε πέντε εργολάβους, υπηκόους Αλβανίας, για εργασίες συντήρησης και επισκευής στα κτίρια σχολικού συγκροτήματος, προβαίνοντας, σε νοθεύσεις επί αυτών.
Εφέρετο παραπάνω να παρουσίασε στην επιτροπή εικονικά τιμολόγια για εργασίες στο σχολείο.
Η ζημία που εφέρετο να έχει προκαλέσει ανήλθε στο ποσό των 18.818,33 ευρώ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου