ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πλημμύρες στην Πάτμο από την κακοκαιρία – Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Πάτμος

Πλημ­μυ­ρι­κά φαι­νό­με­να και αρ­κε­τές ζη­μιές έχει προ­κα­λέ­σει στην Πάτμο η κα­κο­και­ρία.

Λόγω των πολύ δυ­σμε­νών και επι­κίν­δυ­νων και­ρι­κών συν­θη­κών που επι­κρα­τούν στο νησί, με από­φα­ση Δη­μάρ­χου, όπως ανα­φέ­ρει η ΕΡΤ, θα πα­ρα­μεί­νουν τα σχο­λεία όλων των βαθ­μί­δων (Νη­πια­γω­γεία, Δη­μο­τι­κά, Γυ­μνά­σιο, Λύ­κειο, Πα­τμιά­δα) κλει­στά για την ασφά­λεια των παι­διών.

Πώς κι­νεί­ται η κα­κο­και­ρία

Από τις βρα­δι­νές ώρες της Δευ­τέ­ρας 01/02 ζώνη σύ­γκλι­σης ισχυ­ρών βρο­χών και κα­ται­γί­δων ανα­μέ­νε­ται να σχη­μα­τι­στεί κατά μήκος του Ανα­το­λι­κού Αι­γαί­ου. Η ζώνη αυτή κατά τη διάρ­κεια της Τρί­της 02/02 θα επε­κτα­θεί νο­τιό­τε­ρα επη­ρε­ά­ζο­ντας με ισχυ­ρά και­ρι­κά­φαι­νό­με­να πε­ριο­χές από τις Ανα­το­λι­κές Κυ­κλά­δες και τα Δω­δε­κά­νη­σα στο νότιο άκρο της, μέχρι το νησί της Λέ­σβου στο βό­ρειο άκρο της, σύμ­φω­να με τα νε­ό­τε­ρα προ­γνω­στι­κά δε­δο­μέ­να του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών.

Τα φαι­νό­με­να εκτός από με­γά­λη κατά δια­στή­μα­τα έντα­ση θα πα­ρου­σιά­σουν και εμ­μο­νή, ενώ αυ­ξη­μέ­νη εκτι­μά­ται η πι­θα­νό­τη­τα εκ­δή­λω­σης χα­λα­ζο­πτώ­σε­ων κυ­ρί­ως στις νο­τιό­τε­ρες πε­ριο­χές.

Τα νησιά που εμ­φα­νί­ζουν τη με­γα­λύ­τε­ρη πι­θα­νό­τη­τα να επη­ρε­α­στούν από ισχυ­ρά φαι­νό­με­να είναι η Λέ­σβος, η Χίος, η Σάμος, η Ικα­ρία και η Αμορ­γός, πε­ριο­χές όπου θα πρέ­πει να δοθεί ιδιαί­τε­ρη προ­σο­χή.

Πλημμύρες και στην Πάτμο: Κλειστά τα σχολεία στο νησί

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.