Ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος στο πλαίσιο της παρουσίας του στις Βρυξέλλες για τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ με θέμα την ευρωπαϊκή συνοχή και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρευρέθηκε στα εγκαίνια της Τουριστικής Έκθεσης των Βρυξελλών “Salon de Vacances”. Ο Δήμος Ρόδου συμμετείχε στη συγκεκριμένη έκθεση τόσο μέσω του περιπτέρου του ΕΟΤ όσο και μέσω ξεχωριστού περιπτέρου από τον Π.ΡΟ.ΤΟΥΡ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση για την αγορά του Βελγίου, μια αγορά η οποία έχει σημαντική δυναμική για τη Ρόδο.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην έκθεση ο κος. Χατζηδιάκος πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την Υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και το Γενικό Γραμματέα του ΕΟΤ Κωνσταντίνο Τσέγα, και συζήτησαν θέματα που σχετίζονται τόσο με το στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου και του ΕΟΤ όσον αφορά την προβολή της Ρόδου, καθώς και για θέματα που άπτονται της διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου, της ανάπτυξης εναλλακτικού και θεματικού τουρισμού, αλλά και του εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου για την υλοποίηση τουριστικών επενδύσεων, προκειμένου να δοθεί αναπτυξιακή δυναμική στην τοπική οικονομία. Ο Δήμαρχος επιπλέον ενημέρωσε την κα. Κουντουρά και τον κο. Τσέγα για το παγκόσμιο συνέδριο της TUIfly που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Ρόδου τον Απρίλιο του 2018 και παρουσιάζεται την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Η Ρόδος είναι η ατμομηχανή της Ελληνικής Τουριστικής Βιομηχανίας και ο ΕΟΤ και η κεντρική κυβέρνηση οφείλουν να διασφαλίσουν τις ικανές και αναγκαίες συνθήκες εκείνες που θα προσφέρουν το κατάλληλο περιβάλλον για τη διατήρηση της αναπτυξιακής δυναμικής στον τομέα του Τουρισμού για το νησί».

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Έκθεση ο Δήμαρχος παραχώρησε συνεντεύξεις Τύπου προωθώντας τη Ρόδο ως τουριστικό προορισμό στο Euronews, την ΕΡΤ, και δυο ακόμα μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος.

 

 

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ