Ειδήσεις

“Παγώνει” κάθε μεταβολή στην ΕΡΤ

Με προσωρινή διαταγή της Ειρηνοδίκου Χαλανδρίου Ελένης Καψιμάλη απαγορεύεται κάθε μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ΕΡΤ Α.Ε., με ευθύνη του προέδρου του προτεινόμενου Διοικητικού Συμβουλίου Ιωάννη Καρακώστα, πρώην βουλευτή του ΔΗΚΚΙ και νομικού.
Ειδικότερα, στο Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δικηγόρου Γ. Κόκκα με την οποία ζητούσε τον διορισμό προσωρινής διοίκησης στην ΕΡΤ Α.Ε., ενώ παράλληλα πρότεινε τα πρόσωπα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που πρέπει να διοριστούν προσωρινά, με πρόεδρο τον κ. Καρακώστα.

Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ο κ. Κόκκας υποστηρίζει ότι υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη διορισμού προσωρινής διοίκησης στην ΕΡΤ, όπως επίσης αναγκαία είναι η άμεση λήψη μέτρων προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος ως προς την λειτουργία και την περιουσία της δημόσιας τηλεόρασης.

Η συζήτηση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων αναβλήθηκε για τις 18 Φεβρουαρίου 2015, ενώ ταυτόχρονα η Ειρηνοδίκης εξέδωσε την εν λόγω προσωρινή διαταγή.

Η Ειρηνοδίκης με την προσωρινή διαταγή της προς την ασκούσα την διαχείριση του ενεργητικού και παθητικού, αλλά και έχουσα την επιμέλεια των περιουσιακών στοιχείων της ΕΡΤ Αφροδίτη Γουγά, απαγόρευσε κάθε μεταβολή της νομικής και πραγματικής κατάστασης της κρατικής τηλεόρασης, «με ευθύνη του προτεινόμενου Δ.Σ.».

Κατόπιν αυτού, ο κ. Κόκκας, κατ’ εντολή του προσωρινού προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ κ. Καρακώστα, ζητεί από την ειδική διαχειρίστρια κυρία Γουγά να παραδοθεί το συντομότερο δυνατόν «έκθεση των οικονομικών καταστάσεων της εταιρείας (ΕΡΤ Α.Ε.) μέχρι σήμερα και των υλικών και έμψυχου δυναμικού που διαθέτει με επιβάρυνση των εναπομενόντων κονδυλίων της ΕΡΤ στην ΝΕΡΙΤ Α.Ε. ή σε τρίτους».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κόκκας ήταν επί σειρά ετών δικηγόρος της ΕΡΤ, ενώ έχει προσφύγει στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για το «μαύρο» που επιβλήθηκε στην ΕΡΤ τον πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Ιουνίου και αναμένεται να δημοσιευθεί η σχετική απόφαση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Γιωργος    03.02.2015 04:35

    Αν προκειται να επαναλειτουργησει η ΕΡΤ με τα ιδια κομματοσκυλα που ειχε και πριν για να συνεχιζουν να κανουν προπαγανδα για ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ , ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ κλπ, καλυτερα να μεινη κλειστη.
    Εχουμε αρκετα ιδιωτικα ΜΜΕ κομματοσκυλα, δεν χρειαζομαστε και κρατικα.

Σχολιασμός άρθρου