Ρεπορτάζ

Για την 4η Μαρτίου 2022 προσδιορίστηκε η δίκη του Π. Ζαχαρίου για «εκβίαση» του Φ. Μανούση

Για την 4η Μαρτίου 2022 έχει προσδιοριστεί μετά από αναβολές η εκδίκαση ενώπιον του Β’ Τριμελούς Εφετείου Αθηνών επί κακουργημάτων της υπόθεσης με κατηγορούμενο για εκβίαση κατ’ επάγγελμα και συνήθεια κατ’ εξακολούθηση του εφοπλιστή κ. Φώτη Μανούση, τον άλλοτε στενό συνεργάτη του Δωδεκανήσιου πρώην υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αριστοτέλη Παυλίδη, κ. Παναγιώτη Ζαχαρίου.
Η υπόθεση σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα αναβληθεί οίκοθεν καθώς δεν εμπίπτει στις εξαιρέσεις που προβλέπουν τα μέτρα για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού και δεν παραγράφεται.
Όπως ξανάγραψε η «δ», στο κατηγορητήριο ο κ. Ζαχαρίου φέρεται µε την ιδιότητα του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του τότε υπουργού Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, να επισκέφθηκε στις 3-11-2006, 14-11-2006, 6-12-2006 και 27-12-2006, τα γραφεία των ατοµικών και οικογενειακών ναυτιλιακών εταιρειών του κ. Μανούση και κατά τις παραµονές των Χριστουγέννων του έτους 2006 την κατοικία του.
Κατηγορείται ότι ανέλαβε συνολικά 667.500 ευρώ σε μετρητά και επιταγές.
Περαιτέρω κατηγορείται ότι εξανάγκασε τον κ. Μανούση, στις 8-1-2007, να καταθέσει, σε λογαριασµό του σε τηρούµενο στο υποκατάστηµα Ρόδου της Εθνικής Τράπεζας, δικαιούχος του οποίου ήταν ο κ. Τσαµπίκος Τριοµµάτης, το χρηµατικό ποσό των 7.500 ευρώ.
Στις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Ζαχαρίου με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων, υποστήριξε ότι είχε επισκεφθεί το γραφείο του Φ. Μανούση τρεις ή τέσσερις φορές.
Αρνήθηκε, όμως, οποιαδήποτε άλλη σχέση με την υπόθεση, επισημαίνοντας ότι δεν έλαβε ποτέ χρήματα από τον πλοιοκτήτη.
Οπως υπογράμμισε, διατηρούσε προσωπική γνωριμία με τον κ. Μανούση μέσω άλλων εφοπλιστών με τους οποίους έχει συγγενικές σχέσεις. Στους λογαριασμούς του κ. Ζαχαρίου, βρέθηκαν καταθέσεις η προέλευση των οποίων δικαιολογήθηκε από τον ίδιο.
Ο κ. Ζαχαρίου εργάζεται ως πολιτικός μηχανικός και τα χρήματα που βρέθηκαν στους λογαριασμούς του προέρχονται, όπως τονίσθηκε, από την εργασία του.
Εχει προσκομίσει στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας πλήρη παραστατικά για αμοιβές που έλαβε αλλά και στοιχεία που αποδεικνύουν ότι προέρχονται από την εργασία του αφού μάλιστα για τις καταβολές σε πολιτικούς μηχανικούς ακολουθείται μια αυστηρή διαδικασία με παρακράτηση φόρων.
Από εκεί και πέρα το ποσό το οποίο αφορά τις καταγγελλόμενες απολαβές σε ρευστό ανέρχεται περίπου σε 100.000 ευρω,́ ενώ τα υπόλοιπα αφορούν επιταγές του κ. Μανούση. Πρόκειται για επιταγές σε πληρωμή “εμού του ιδίου” που δεν φέρουν καμία οπισθογράφηση και οι οποίες δεν έχουν εισπραχθεί.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου