Τοπικές Ειδήσεις

Στελεχώνεται το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Ρόδου

Με έναν επικουρικό ογκολόγο ενισχύθηκε το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Ρόδου, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η ταλαιπωρία των ασθενών αλλά και του διευθυντή του Τμήματος Δρ. Δημήτρη Ματθαίου όπως επίσης και του νοσηλευτικού προσωπικού.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δ», ο επικουρικός ιατρός κ. Τσαβαρής, ανέλαβε καθήκοντα πριν από λίγες ημέρες, ενώ εντός του μηνός αναμένεται να επιστρέψει στα καθήκοντά της και η ογκολόγος παθολόγος κ. Μαρία Παρασκευά, από την άδεια ανατροφής τέκνου ενισχύοντας σημαντικά τη λειτουργία του Τμήματος.
Η στελέχωση του Ογκολογικού Τμήματος με έναν επιπλέον επικουρικό ιατρό, παραλλήλως με την επιστροφή της κ. Μ. Παρασκευά, δίνει τεράστια ανάσα στους ασθενείς, οι οποίοι θα εξυπηρετούνται πλέον πιο άμεσα και θα διευκολύνει σημαντικά τον διευθυντή Δρ. Δημήτρη Ματθαίο ο οποίος όλο αυτό το διάστημα, υπερέβαλε εαυτόν για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που καταγράφονται στη Ρόδο.
Όπως έχει γράψει η «δ», οι ογκολογικοί ασθενείς, οι οποίοι εξυπηρετούνται και ξεπερνούν τους 1.000 ενώ 700 και πλέον ασθενείς υποβάλλονται σε τακτική θεραπεία ανά 20ήμερο, πλην εκείνων που ολοκλήρωσαν τις θεραπείες και υποβάλλονται στον τακτικό τους έλεγχο αλλά και των νέων ασθενών.
Μάλιστα, λόγω της υποστελέχωσης του Ογκολογικού Τμήματος της Ρόδου, χρειάστηκε πολλοί καρκινοπαθείς είτε να καθυστερήσουν τις θεραπείες τους, είτε να τις διακόψουν στο διάστημα που έπρεπε να απουσιάσει ο διευθυντής Δρ. Δημήτρης Ματθαίος, αφού δεν υπήρχε αντικαταστάτης, ενώ όσοι λίγοι ήταν εκείνοι που είχαν την οικονομική δυνατότητα να εξυπηρετηθούν από νοσοκομεία των Αθηνών.
Λόγω της υποστελέχωσης του Ογκολογικού Τμήματος της Ρόδου, χρειάστηκε πολλοί καρκινοπαθείς να διακόψουν τις θεραπείες τους, μέχρι να επανέλθει από την άδειά του ο διευθυντής Δρ. Δημήτρης Ματθαίος, αφού δεν υπάρχει αντικαταστάτης.
Πλέον, με την ενίσχυση του Ογκολογικού Τμήματος, η οποία επετεύχθη μόλις πριν από λίγες ημέρες, η κατάσταση τείνει προς εξομάλυνση, τουλάχιστον ως προς την αναμονή, τον αμεσότερο προγραμματισμό των θεραπειών και τα προγραμματισμένα ραντεβού για επαναλέγχους.
Αυτό που ωστόσο προκαλεί γενικότερο προβληματισμό είναι ότι σύμφωνα με τα στοιχεία, καταγράφεται αύξηση των ογκολογικών ασθενών στα Δωδεκάνησα, τόσο εκείνων που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο της Ρόδου όσο και σε εκείνων που απευθύνονται στην ιδιωτική κλινική ή σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα εκτός νησιού.
Να σημειωθεί ότι το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου λειτούργησε τον Ιούνιο του 2018 και έκτοτε έχει καλύψει τις ανάγκες εκατοντάδων ασθενών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η «δημοκρατική», το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Ρόδου εξυπηρετεί 3.000 ογκολογικές συνεδρίες τον χρόνο (50 ασθενείς την ημέρα [!] Δευτέρα με Παρασκευή) ενώ την ίδια ώρα το Νοσοκομείο Μεταξά το οποίο εξυπηρετεί ασθενείς από όλη την Ελλάδα, καλύπτει 8.000 ογκολογικές συνεδρίες το έτος με 18 γιατρούς!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου