Τοπικές Ειδήσεις

Σε «ανασχηματισμό» της Περιφερειακής Αρχής προχωρά ο Γιώργος Χατζημάρκος

Σε νέες αλλαγές στο διοικητικό σχήμα της περιφερειακής αρχής θα προχωρήσει την 7η Νοεμβρίου 2021 ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Την 6η Νοεμβρίου 2021 λήγει συγκεκριμένα η θητεία 5 αντιπεριφερειαρχών, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα κ. Φιλήμων Ζαννετίδης, είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει καθήκοντα προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, στη θέση της κ. Νατάσας Δεληγιάννη.
Την 6η Νοεμβρίου 2021 λήγει συγκεκριμένα η θητεία των κ.κ. Μάρκου Δαδαού αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Κυκλάδων, Ιωάννη Θεμέλαρου αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών Δωδεκανήσου, Χαρίκλειας Γιασιράνη αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Δωδεκανήσου, Δημητρίου Λάσκαρη αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας και Βιομηχανίας καθώς και του κ. Φιλ. Ζαννετίδη.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα ανατεθούν καθήκοντα αντιπεριφερειάρχη, καθώς έχουν ήδη συμπληρώσει θητεία στο παρελθόν στους κ.κ. Κώστα Μπίζα εντεταλμένο παιδείας και δια βίου μάθησης Κυκλάδων και Ιωάννη Κρητικό εντεταλμένο πολιτισμού Δωδεκανήσου.
Στόχος του περιφερειάρχη και στον επικείμενο ανασχηματισμό είναι η ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής και της συνεργασίας, με τις αρμοδιότητες όλων των αντιπεριφερειαρχών να έχουν πεδίο αναφοράς σε ολόκληρη την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την ενίσχυση της ενδοπεριφερειακής συνοχής και της περιφερειακής συνείδησης.
Επιπλέον οι επικεφαλής βασικών τομέων που θα επιλεγούν μαζί με τους αντίστοιχους εντεταλμένους περιφερειακούς συμβούλους, θα έχουν τις ίδιες αρμοδιότητες όσον αφορά στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα.
Το νέο σχήμα θα είναι εκ νέου δομημένο στην αρχή της κινητικότητας, ώστε να δίνει διαδοχικά την ευκαιρία στο σύνολο των στελεχών της πλειοψηφούσας παράταξης να προσφέρουν στον κοινό σκοπό και στόχο, αξιοποιώντας τις ικανότητες, τις γνώσεις και την εμπειρία τους.

Ο κ. Χατζημάρκος με τον τρόπο αυτόν μένει πιστός στην υπόσχεση του να αξιοποιήσει όλα τα εκλεγμένα μέλη για να συμβάλουν και να καταθέσουν το δικό τους μερίδιο σε αυτή την συνεχή, δυναμική δοκιμασία που είναι η πολιτική και η τοπική αυτοδιοίκηση, επικυρώνοντας την αντίληψη που διέπει την περιφερειακή αρχή για συμμετοχική διοίκηση και συλλογική πορεία.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου