Το πέρασμα του κυκλώνα «Ζορμπά» από τη Βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες άφησε πίσω του τέσσερις αγνοούμενους και έχει προκαλέσει μεγάλες καταστροφές.

Ένας 75χρονος κτηνοτρόφος από το χωριό Βρύναινα στον Αλμυρό Βόλου, αναζητείται στην περιοχή «Μεγάλος Λάκος» του όρους Όθρυς.  Ο ηλικιωμένος είχε πάει να μαζέψει το κοπάδι του προκειμένου να το προστατέψει από την κακοκαιρία, ωστόσο λόγω της πυκνής ομίχλης χάθηκε στη διαδρομή. Ο βοηθός του κατάφερε να επιστρέψει και να ειδοποιήσει τις αρχές.

Την ίδια ώρα η αγωνία κορυφώνεται για την τύχη των τριών ανθρώπων που αγνοούνται στο Μαντούδι. Οι αρχές αναζητούν ένα ηλικιωμένο ζευγάρι που χάθηκε τα μεσάνυχτα στο Πήλι Ευβοίας καθώς και έναν 27χρονο οδηγό που αγνοείται στην περιοχή μεταξύ Προκοπίου Μαντουδίου.

Η συνοδηγός του πρόλαβε και βγήκε από το όχημα, ενημερώνοντας τις αρχές πώς αντιμετώπισαν κάποια προβλήματα με το αυτοκίνητό του μέσα στην ένταση των καιρικών φαινομένων.

Η πορεία του κυκλώνα σταδιακά εξασθενεί, ωστόσο παραμένει επικίνδυνος. Τη Δευτέρα, αναμένεται να «χτυπήσει» τη Λέσβο με ανέμους που θα φτάσουν τα 9 μποφόρ.

 

 

Πηγή kathimerini.gr

 

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ