Ειδήσεις

Έργα σε σαράντα σχολικά συγκροτήματα, δημοπράτησε ο Δήμος Ρόδου

Το ποσό των 2.520.000 ευρώ επενδύει άμεσα ο Δήμος Ρόδου, στη βελτίωση των υποδομών και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της δημόσιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το σχεδιασμό των Τεχνικών Υπηρεσιών που εισηγήθηκε ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος, θα εκτελεστούν εργασίες επισκευής και συντήρησης σε σαράντα (40) σχολικά συγκροτήματα και αύλειους χώρους, σε όλη την έκταση του νησιού. Ειδικότερα ο Δήμος Ρόδου, μέχρι τις 19 Οκτωβρίου 2018 ολοκληρώνει την ηλεκτρονική δημοπράτηση του έργου «Επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων Δήμου Ρόδου», προϋπολογισμού 890.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση του έχει εξασφαλιστεί από το πρόγραμμα «Φιλόδημος» με χρηματοδότηση ύψους 653.500 ευρώ και 236.500 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου και προβλέπει βελτιωτικές παρεμβάσεις, κατασκευή γηπέδων (ταρτάν) και ελαιοχρωματισμούς κτιρίων, σε σαράντα σχολικά συγκροτήματα στο σύνολο του νησιού.
Μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2018 ολοκληρώνεται η διαγωνιστική διαδικασία για την ανάδειξη ανάδοχων στο σύνολο των έργων που έχει προγραμματίσει ο Δήμος Ρόδου για τη βελτίωση των υποδομών στα δημόσια σχολεία σε όλη την έκταση του νησιού. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στο ποσό των 2.520.000 ευρώ, εκ των οποίων Α) 719.000 ευρώ προέρχονται από την προγραμματική σύμβαση του Δήμου Ρόδου με την ΠΝΑΙ μέσω ΠΔΕ Β) 1.006.000 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου, αποτέλεσμα της ορθής οικονομικής διαχείρισης των οικονομικών του δήμου τα τελευταία χρόνια και Γ) 775.000 ευρώ από αξιοποίηση προγραμμάτων Φιλόδημος, ΠΔΕ και άλλα.
Φώτης Χατζηδιάκος « Δημιουργούμε κατάλληλες συνθήκες για τα παιδιά μας».
Δηλώσεις αναφορικά με τα νέα έργα που δημοπρατεί ο Δήμος Ρόδου και αναμένεται να εκτελεστούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος , εστιάζοντας στην καθυστέρηση εκτέλεσή τους από περιορισμούς και αγκυλώσεις του Κεντρικού Κράτους. Συγκεκριμένα: Η άρση της απαγόρευσης των δημόσιων διαγωνισμών, μας επιτρέπει πλέον να δημοπρατήσουμε και να εκτελέσουμε προγραμματισμένα έργα στο σύνολο του νησιού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος και συμπλήρωσε. «Παρότι αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες, λόγω αστάθμητων παραγόντων , που δημιούργησε η δημοσιονομική κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η χώρα τα τελευταία χρόνια, σήμερα λόγω της ορθής αξιοποίησης των χρηματοδοτικών προγραμμάτων και των οικονομικών του Δήμου Ρόδου εντάσσουμε και εκτελούμε έργα προς όφελος του πολίτη. Στόχος και ευθύνη μας είναι η συνολική αναβάθμιση των υποδομών στην δημόσια εκπαίδευση και η δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για τα παιδιά μας».
Αναλυτικά τα σχολικά συγκροτήματα στα οποία θα γίνουν οι παρεμβάσεις.
1.Δημοτικά Σχολεία Πόλεως Ρόδου
1. Συγκρότημα Βενετοκλείου (Δημοτικό , Γυμνάσιο και Λύκειο).
2. 2ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου
3. 6ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου
4. 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου
5. 17ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου
6. 16ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου
7. 18ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου
8. 15ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου
9. 13ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου
10. 1ο Δημοτικό Σχολείο Ασγούρου
11. 3ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου
12. 1ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου
2. Δημοτικά Σχολεία Εκτός Πόλεως Ρόδου
1. 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαριτσών
2. 2ο Δημοτικό Σχολείου Ιαλυσού
3. 1ο Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου
4. 1ο Δημοτικό Σχολείο Σορωνής
5. 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρεμαστής
6. 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλυθιών
7. 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου
8. 2ο Δημοτικό Σχολείο Αρχαγγέλου
9. 1ο Δημοτικό Σχολείο Απολλώνων
10. 1ο Δημοτικό Σχολείο Φανών
11. 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαβαρδών
12. 1ο Δημοτικό Σχολείο Θεολόγου
13. 2ο Δημοτικό Σχολείο Αφάντου
3. Γυμνάσια και Λύκεια Πόλεως Ρόδου
1. 5ο Γυμνάσιο Ρόδου
2. 2ο Γυμνάσιο Ρόδου
3. 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου
4.Γυμνάσια και Λύκεια εκτός Πόλεως Ρόδου
1. 1ο Λύκειο Ιαλυσού
2. 1ο Γυμνάσιο Κρεμαστής
3. 1ο Λύκειο Κρεμαστής
4. 1ο ΕΠΑΛ Παραδεισίου
5. 1ο Γυμνάσιο Σορωνης
6. 1ο Λύκειο Σορωνής
7. 1ο Γυμνάσιο Ιαλυσού
8. 1ο Γυμνάσιο Αφάντου
9. 1ο Λύκειο Αφάντου
10. 1ο Γυμνάσιο Καλυθιών
11. Γυμνάσιο και Λύκειο Αρχαγγέλου
12. 1ο Γυμνάσιο Γενναδίου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου