Ειδήσεις

Προσφεύγει στην Αποκεντρωμένη για τις μετακινήσεις του ο Χ. Κόκκινος

Ενώπιον της επιτροπής του άρθρου 7 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου προσφεύγει ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπος Κόκκινος για την ακύρωση της από 31 Αυγούστου 2015 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με την οποία δεν εγκρίθηκαν οι δαπάνες για μετακινήσεις του.
Στην επίμαχη συνεδρίαση ο κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής – αντιπεριφερειάρχης, εισηγήθηκε στα μέλη της επιτροπής την αναβολή της συζητήσεως για τις μετακινήσεις του χωρικού αντιπεριφερειάρχη Δωδεκανήσου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, προκειμένου να εξεταστούν κατά πόσο οι συχνές αυτές μετακινήσεις εξυπηρετούν τους σκοπούς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε σχέση με τις αρμοδιότητες που έχει.
Επιπλέον εισηγήθηκε και την απόρριψη της αποζημίωσης της μετακίνησής του στην ν. Πάρο και ν. Τήνο, όπου συμμετείχε στις εκδηλώσεις εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, με το αιτιολογικό ότι ήταν εκτός χωρικής αρμοδιότητας Δωδεκανήσου, ενώ περαιτέρω η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στις συγκεκριμένες εκδηλώσεις, εκπροσωπήθηκε από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη καθώς και από τον αρμόδιο Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων.
«Επισημαίνεται ότι κατά το άρθρο 160 παραγρ. 3 του ν. 3852/2010 οι αρμοδιότητες των χωρικών Αντιπεριφερειαρχων προσδιορίζονται αυστηρά σύμφωνα με τα γεωγραφικά όρια της Περιφερειακής Ενότητας ευθύνης τους, και στην προκειμένη περίπτωση δεν συνέτρεχε άσκηση αρμοδιότητας αναφορικά με την Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου», τόνισε σχετικά.
Η Επιτροπή αφού έλαβε υπόψη τα παραπάνω και μετά από διαλογική συζήτηση ομοφώνως ανέβαλε την λήψη απόφασης για τις παρακάτω μετακινήσεις του χωρικού Αντιπεριφερειαρχη Δωδεκανήσου:

-22    και 23 Ιουλίου 2015, για τη μετάβασή του στην Αθήνα, όπου συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης με θέμα τα λειτουργικά θέματα των Περιφερειών: ημέρες μετακίνησης: 2, μέσο μετακίνησης: αεροπλάνο – ΜΜΜ.
– 24 Ιουλίου 2015, για τη μετάβασή του στην Αθήνα, όπου συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας   με   το   Γενικό   Γραμματέα   Πολιτικής   Προστασίας   για   θέματα   πολιτικής προστασίας: ημέρες μετακίνησης: 1, μέσο μετακίνησης: αεροπλάνο – ΜΜΜ.
-29 Ιουλίου 2015, για τη μετάβασή του στην Αθήνα, όπου συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας   με  το   Γενικό   Γραμματέα   Μεταναστευτικής   Πολιτικής  για  τα  προβλήματα παράτυπης μετανάστευσης στα νησιά της Περιφέρειας: ημέρες μετακίνησης: 1, μέσο μετακίνησης: αεροπλάνο – ΜΜΜ.
-5 Αυγούστου 2015, για τη μετάβασή του στην Αθήνα, όπου συμμετείχε σε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για το πρόβλημα της λειψυδρίας των νησιών Δωδεκανήσου και ακτοπλοϊκής σύνδεσης: ημέρες μετακίνησης:  1,  μέσο μετακίνησης: αεροπλάνο – ΜΜΜ.
-12, 13, 14, 15, 16, 17 και 18 Αυγούστου 2015, για τη μετάβασή του στην Αθήνα, όπου συμμετείχε  σε  συνάντηση   με  το   Γενικό   Γραμματέα   Πολιτικής   Προστασίας   και   σε συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη, ημέρες μετακίνησης: 7, μέσο μετακίνησης: αεροπλάνο – πλοίο – ΜΜΜ.
-23    και 24 Αυγούστου 2015, για τη μετάβασή του στην Αθήνα, όπου συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νησιά της Δωδεκανήσου: ημέρες μετακίνησης: 2, μέσο μετακίνησης: αεροπλάνο – ΜΜΜ.
-27, 28, 29, 30 και 31 Αυγούστου 2015, για τη μετάβασή του στις ν. Κάλυμνο, Κω, Νίσυρο, Λέρο, Λειψούς και Χάλκη, ανταποκρινόμενος σε προσκλήσεις που του απέστειλαν για να περιοδεύσει στα νησιά της Δωδεκανήσου: ημέρες μετακίνησης: 5, μέσο μετακίνησης: αεροπλάνο – πλοίο.
Αποφάσισε εξάλλου κατά πλειοψηφία, μειοψηφούντος του κ. Γεωργίου Μακρυωνίτη, να απορρίψει τις μετακινήσεις του χωρικού Αντιπεριφερειαρχη Δωδεκανήσου στην ν. Πάρο και ν. Τήνο στις 14 και 15 Αυγούστου 2015.
Κατά την συζήτηση και ψηφοφορία του ανωτέρω θέματος η κ. Παρασκευή – Ελευθερία Φτακλάκη (αναπληρωματικό μέλος), απουσίαζε από την αίθουσα.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου