Αντιμέτωπη με νέους τριγμούς αναμένεται να βρεθεί η κυβέρνηση, καθώς η προγραμματισμένη για την Κυριακή διαδικασία εκλογής Προέδρου και αντιπροέδρων της Βουλής δοκιμάζει την συνύπαρξη των κυβερνητικών εταίρων και επαναφέρει τη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό των ΑΝ.ΕΛ.

Ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος δεν έκρυψε την ενόχληση του για το γεγονός ότι έμεινε εκτός κυβέρνησης, εμφανίζεται να είχε λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα προταθεί για αντιπρόεδρος της Βουλής. Καθώς οι ΑΝ.ΕΛ. δεν δικαιούνται θέση αντιπροέδρου λόγω των επιδόσεων τους στις εκλογές, η σχετική πρόταση για τον κ. Νικολόπουλο θα πρέπει να γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεδριάσει το Σάββατο προκειμένου να αποφασίσει τις προτάσεις για αντιπροέδρους.

Στελέχη του κόμματος, ωστόσο, παραπέμπουν στον κανονισμό της Βουλής, που δεν επιτρέπει σε ένα κόμμα να προτείνει υποψήφιο προερχόμενο από άλλο κόμμα, ενώ εκφράζονται και ενδοιασμοι για την υποδοχή που θα είχε ένα τέτοιο ενδεχόμενο στα μέλη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ