Ρεπορτάζ

Πώς έπεσε θύμα ανύπαρκτης μισθοφόρου από τη Συρία ένας 34χρονος Αλβανός

Απίστευτη είναι η περιγραφή της απάτης που έστησαν αριστοτεχνικά αετονύχηδες του διαδικτύου εις βάρος ενός υπηκόου Αλβανίας που φέρεται να «ερωτεύθηκε» μια ανύπαρκτη… μισθοφόρο από την Συρία.

Πιο συγκεκριμένα, την 29η Αυγούστου 2023 και περί ώραν 22.00 καταγγέλθηκε στο Τ.Α. Κω από έναν 34χρονο υπήκοο Αλβανίας ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες διατηρούσε επικοινωνία με κοπέλα υπό στοιχεία “’Chritine Dante” στην αγγλική γλώσσα στο «messenger».
H κοπέλα αυτή του συστήθηκε με το ανωτέρω όνομα και του ανέφερε ότι εργάζεται ως μισθοφόρος σε στρατιωτική οργάνωση στην Συρία.
Την 3η Ιουλίου 2023 του ζήτησε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ για να εκδώσει εισιτήριο για την Κω και την ίδια ημέρα κατέθεσε στην Τράπεζα Πειραιώς το ανωτέρω ποσό από λογαριασμό του.
Άγνωστος δράστης ζήτησε εκ νέου το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ, το οποίο κατέθεσε την 17η Ιουλίου 2023 στον ίδιο λογαριασμό.
Την 3η Αυγούστου 2023 σε νέα επικοινωνία με τον δράστη, μετέφερε στον ανωτέρω λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 800 ευρώ.
Την 28η Αυγούστου 2023 δέχτηκε μήνυμα στο «messenger», το οποίο έλεγε ότι Σύροι πολεμιστές έχουν απαγάγει την κοπέλα και ζητάνε το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ για να την αφήσουν ελεύθερη και ότι το χρηματικό ποσό το ήθελαν σε προπληρωμένες κάρτες.
Διενεργείται προανάκριση.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου