ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Μαραθώνιος” διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς σήμερα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
τρόικα
Μέγεθος γραμμάτων

Νέες επα­φές θα έχει σή­με­ρα το «κουαρ­τέ­το» των θε­σμών στην Αθήνα.

Συ­γκε­κρι­μέ­να οι εκ­πρό­σω­ποι των θε­σμών θα συ­να­ντη­θούν, στον χώρο δια­μο­νής τους, σε κε­ντρι­κό ξε­νο­δο­χείο της πρω­τεύ­ου­σας, με εκ­προ­σώ­πους του ΤΑΙ­ΠΕΔ, του υπουρ­γεί­ου Ερ­γα­σί­ας και του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας.

Από τα πρό­σω­πα με τα οποία θα συ­να­ντη­θούν ει­κά­ζε­ται ότι αντί­στοι­χη θα είναι και η θε­μα­το­λο­γία των ση­με­ρι­νών συ­ζη­τή­σε­ων των εκ­προ­σώ­πων των θε­σμών.

Οι τε­λευ­ταί­οι πά­ντως φαί­νε­ται να ξε­κί­νη­σαν «απαι­τη­τι­κά» τις συ­να­ντή­σεις τους χθες στην Αθήνα, καθώς η χθε­σι­νή πρώτη συ­νά­ντη­ση με τον Υπουρ­γό Οι­κο­νο­μι­κών Ε. Τσα­κα­λώ­το και τον υπουρ­γό Οι­κο­νο­μί­ας Γ. Στα­θά­κη μόνο «γνω­ρι­μί­ας» δεν απο­δεί­χθη­κε, καθώς προ­έ­βαλ­λαν συ­γκε­κρι­μέ­νες απαι­τή­σεις .

Σύμ­φω­να μά­λι­στα με δη­μο­σί­ευ­μα της εφη­με­ρί­δας «Αγορά», το οποίο δια­ψεύ­δει πά­ντως το Υπουρ­γείο Οι­κο­νο­μι­κών, με­τα­ξύ άλλων η τρόι­κα ζή­τη­σε να αλ­λά­ξει η ρύθ­μι­ση για την κα­τα­βο­λή των 100 δό­σε­ων και να μπουν ει­σο­δη­μα­τι­κά κρι­τή­ρια.

Η κυ­βέρ­νη­ση πά­ντως επεί­γε­ται να υπάρ­ξει συμ­φω­νία με τους εταί­ρους πριν τις 20 Αυ­γού­στου, οπότε υπάρ­χουν κα­τα­βο­λές δό­σε­ων που προ­σεγ­γί­ζουν συ­νο­λι­κά τα 5 δισ. ευρώ προς τους δα­νει­στές. Αν και ισχυ­ρί­ζε­ται ότι δεν υπάρ­χει ζή­τη­μα προ­α­παι­τού­με­νων αυτή τη φορά, θε­ω­ρεί­ται δύ­σκο­λο το κουαρ­τέ­το να συμ­φω­νή­σει στην πα­ρο­χή χρη­μα­το­δό­τη­σης άνευ όρων.

real.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.