Αθλητικά

Γυναικείο ποδόσφαιρο: Επισημοποιήθηκε η αναδιάρθρωση των κατηγοριών

• L.F.C. Ιάλυσος, Σταυρός Καλυθιών και Φιλίνος Κω θα αγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας

Με κάθε επισημότητα η ΕΠΟ, ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του Γυναικείου Ποδοσφαίρου, ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.
Επομένως στην νέα σεζόν, οι L.F.C. Ιάλυσος, Σταυρός Καλυθιών και Φιλίνος Κω θα αγωνιστούν στην Β’ Κατηγορία (οι δύο πρώτες εξασφάλισαν και τυπικά την παραμονή τους, ενώ η τρίτη προβιβάζεται).
Συγκεκριμένα η Α’ Κατηγορία θα διεξαχθεί με 22 ομάδες που θα χωριστούν σε δύο ομίλους, ενώ από την Β’ στην Α’ Κατηγορία προβιβάζονται 10 ομάδες οι οποίες έχουν την υψηλότερη βαθμολογία, ανεξαρτήτως ομίλου.
Από τον 1ο έως και τον 6ο όμιλο της Γ’ Κατηγορίας προβιβάζονται στην Β’ οι έξι ομάδες που τερμάτισαν στην 1η θέση του ομίλου τους, ενώ από τον 7ο και 8ο όμιλο ανεβαίνουν 4 ομάδες, δηλαδή οι πρώτες των τεσσάρων Περιφερειών (μεταξύ αυτών και ο Φιλίνος Κω).
Τέλος, από την Α’ και Β’ Κατηγορία δεν υποβιβάζεται καμία ομάδα (μεταξύ αυτών της Β’ Κατηγορίας είναι η L.F.C. Ιάλυσος και ο Σταυρός Καλυθιών).
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ:
«Ανακοινώνεται η αναδιάρθρωση των Γυναικείων Πρωταθλημάτων για την περίοδο 2020-21, όπως προέκυψε από το Πρακτικό της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου και την τροποποίηση της Ε.Ε. της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.
1) Αύξηση του αριθμού των ομάδων της Α’ Κατηγορίας από δώδεκα (12) σε είκοσι δύο (22) και δημιουργία δύο (2) ομίλων.
2) Προβιβασμό από την Β’ στην Α’ Κατηγορία, των δέκα (10) ομάδων που συγκέντρωσαν στο πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας την περίοδο 2019-2020, την υψηλότερη βαθμολογία συνολικά (34 ομάδες) και όχι ξεχωριστά στον καθένα από τους τέσσερις ομίλους της κατηγορίας.
3) Προβιβασμό από την Γ’ στην Β’ Κατηγορία δέκα (10) ομάδων και συγκεκριμένα:
α) Όσον αφορά τους ομίλους 1ος – 6ος , προβιβάζονται οι ομάδες οι οποίες συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, η κάθε μία στον όμιλο της (πρωτοπόροι των 6 ομίλων), σύνολο έξι (6) ομάδες.
β) Όσον αφορά στον 7ο και 8ο όμιλο που ο καθένας είναι χωρισμένος σε δύο (2) Περιφέρειες, προβιβάζονται οι ομάδες οι οποίες συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία, η κάθε μία στην Περιφέρεια του ομίλου της (πρωτοπόροι των 4 Περιφερειών). Σύνολο τέσσερις (4) ομάδες.
4) Δεν θα υποβιβασθεί καμία από τις ομάδες οι οποίες συμμετείχαν στα πρωταθλήματα της Α’ και της Β’ Κατηγορίας».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου