Ρεπορτάζ

Αγονος ο πλειστηριασμός της θαλαμηγού «Mirage IV»

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων προσέφυγαν χθες 6 αλλοδαποί, πλήρωμα της εμβληματικής θαλαμηγού «Mirage IV», η οποία είναι προσαραγμένη στη Ρόδο ζητώντας την συντηρητική κατάσχεση της από την πλοιοκτήτρια εταιρεία «PARTNERS INTERNATIONAL LEISURE LTD», η οποία έχει συσταθεί σύμφωνα με του νόμους των Νήσων Κέιμαν, μέχρι του ποσού των 220.000 € προς εξασφάλιση των απαιτήσεών τους.
Το υπερπολυτελές σκάφος μήκους 40 μέτρων βγήκε την Τετάρτη 30 Μαΐου για 14 εκατ. ευρώ σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, που απέβη όμως άγονος.
Τον πλειστηριασμό της θαλαμηγού «Mirage IV», επισπεύδει η ναυτιλιακή εταιρεία Catalano Shipping Services με έδρα τις Κάννες και πρόκειται σύντρομα να επαναπροσδιοριστεί.
Το «Mirage IV» είναι ένα ολοκαίνουργιο σκάφος δυναμικότητας 12 ατόμων, το οποίο κατασκευάστηκε το 2014 στο Ηνωμένο Βασίλειο και προσφέρει ασύγκριτες ανέσεις και πολυτέλεια στους ενοίκους του.
Όπως αναφέρει η κατασχετήρια έκθεση, η θαλαμηγός βρίσκεται σε άριστη κατάσταση και διαθέτει πολυτελή επίπλωση.
Περιλαμβάνει έξι διπλές καμπίνες, δύο σαλόνια σε διαφορετικά επίπεδα, δύο τηλεοράσεις 75 και 65 ιντσών και κουζίνα με πλήρη εξοπλισμό.
Η γέφυρα της θαλαμηγού είναι εξοπλισμένη με όλα τα όργανα ναυσιπλοΐας τελευταίας τεχνολογίας και διαθέτει δύο σημεία διακυβέρνησης, ένα στη γέφυρα εσωτερικά και ένα άλλο στην υπερκατασκευή εξωτερικά.
Η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Ιταλίας, συμφερόντων δύο Λιβανέζων, έχει τεθεί σε στενό κλοιό από πιστωτές.
Η θαλαμηγός, φέρει ήδη συντηρητική κατάσχεση δυνάμει απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από τράπεζα της Μεγάλης Βρετανίας για το ποσό των 9 εκατ. ευρώ.
Το ποσό αυτό προέρχεται συγκεκριμένα από ανεξόφλητη οφειλή της ιδιοκτήτριας προς την τράπεζα, που χρηματοδότησε την αγορά της.
Πέραν όμως της συγκεκριμένης οφειλής η ίδια εταιρεία φέρεται να έχει αφήσει ανεξόφλητες οφειλές σε μαρίνες και ιδιώτες στην Γαλλία, στην Τουρκία, στην Ιταλία και στην Ελλάδα και ήδη έχει ανατεθεί σε δικηγόρους η υποβολή ανάλογων αιτήσεων συντηρητικής της κατασχέσεως.
Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου εκκρεμεί ακόμη μια αίτηση εταιρείας με έδρα της νήσους Κέιμαν κατά της ίδιας εταιρείας για την συντηρητική κατάσχεση της θαλαμηγού μέχρι του ποσού των 180.000 ευρώ.
Εν πάση περιπτώσει, το πλήρωμα του σκάφους, αναφέρει στην αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης, που υπέβαλε δια του δικηγόρου κ. Σταύρου Νικολένδρη, ότι υπάρχει ο κίνδυνος ελεύθερης – συναινετικής εκποίησης του πλοίου στο οποίο υπηρετούν, συνεπώς κινδυνεύει η απαίτηση τους από μισθούς, καθότι δεν έχουν εκτελεστό τίτλο σε βάρος της πλοιοκτήτριας εταιρείας και ο τυχόν νέος ιδιοκτήτης δεν θα δεσμεύεται έναντι εκείνων για την καταβολή των απαιτήσεών τους.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου