ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα «βρήκαν» τελικά Χατζηευθυμίου-Καρίκης

Δαμιανός Αθανασίου 1 λεπτό ανάγνωση
Χατζής Καρίκης

Οι εντο­νό­τα­τες πιέ­σεις που είχαν ασκη­θεί το τε­λευ­ταίο διά­στη­μα από διά­φο­ρες πλευ­ρές, η γε­νι­κή σχε­δόν κα­τα­κραυ­γή (κυ­ρί­ως, από τα εν­δό­τε­ρα της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας), οι δη­μο­σκο­πή­σεις και η αδυ­να­μία συ­μπλη­ρώ­σε­ως ψη­φο­δελ­τί­ου, ήταν λίγοι μόνο από τους λό­γους που υπο­χρέ­ω­σαν χθες βράδυ τον υπο­ψή­φιο δή­μαρ­χο Ρόδου κ. Στρά­το Κα­ρί­κη, να ζη­τή­σει συ­νά­ντη­ση με τον επί­σης υπο­ψή­φιο δή­μαρ­χο Ρόδου κ. Χατζή Χα­τζηευ­θυ­μί­ου, «για να τα βρουν» και να πο­ρευ­θούν μαζί προς τις δη­μο­τι­κές εκλο­γές.

Σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες, οι δύο άν­δρες συ­να­ντή­θη­καν χθες αργά το βράδυ σε σπίτι δι­κη­γό­ρου, κοι­νού φίλου τους, μετά την εκ­δή­λω­ση του κ. Στρά­του Κα­ρί­κη στο ΕΒΕΔ και αφού έδω­σαν αμοι­βαί­ες εξη­γή­σεις αντάλ­λα­ξαν από­ψεις για την απ’ εδώ κι εμπρός πο­ρεία τους.

Λέ­γε­ται ότι σε πρώτη φάση υπε­γρά­φη ένα non paper, ένα είδος μιας πρώ­της συμ­φω­νί­ας, η οποία φέ­ρε­ται να προ­βλέ­πει και τα εξής: 1) Θα σχη­μα­τι­σθεί από τους δύο άν­δρες (χωρίς πα­ρέμ­βα­ση τρί­του) κοινό ψη­φο­δέλ­τιο, ικανό να ανα­τρέ­ψει την πα­ρού­σα κα­τά­στα­ση και να οδη­γή­σει στη νίκη, αφού θα είναι και αξιό­μα­χο και αξιό­πι­στο 2) Θα ανα­τε­θεί σε έγκρι­τους επι­στή­μο­νες η σύ­ντα­ξη, εντός μιας εβδο­μά­δας, πο­λι­τι­κής δια­κή­ρυ­ξης η οποία θα πε­ρι­λαμ­βά­νει και τους κα­τευ­θυ­ντή­ριους άξο­νες του προ­γράμ­μα­τος της νέας δη­μο­τι­κής πα­ρα­τά­ξε­ως 3) Θα συ­γκρο­τη­θεί τρι­με­λής «επι­κοι­νω­νια­κή ομάδα» από έγκρι­τους δη­μο­σιο­γρά­φους και 4) Θα ανα­τε­θεί σε γνω­στή εται­ρεία δη­μο­σί­ων σχέ­σε­ων και επι­κοι­νω­νί­ας η υπό­δει­ξη ονό­μα­τος και εμ­βλή­μα­τος της νέας πα­ρα­τά­ξε­ως.

Πάντα σύμ­φω­να με τις πλη­ρο­φο­ρί­ες (αν και αυτό θε­ω­ρεί­ται αυ­το­νό­η­το), οι δύο άν­δρες θα έχουν σή­με­ρα μια νέα συ­νά­ντη­ση, θα επι­κυ­ρώ­σουν τις απο­φά­σεις που έλα­βαν και εν­δε­χο­μέ­νως να τις βελ­τιώ­σουν και να τις εμπλου­τί­σουν.

Στη συ­νά­ντη­ση αυτή θα πα­ρί­στα­νται και τέσ­σε­ρα έμπι­στα πρό­σω­πα των δύο αν­δρών, δύο από κάθε πλευ­ρά, ενώ πα­ρα­μέ­νει άγνω­στο αν θα ανα­κοι­νω­θεί σή­με­ρα ή μέσα στις επό­με­νες ημέ­ρες, σε κοινή συ­νέ­ντευ­ξη τύπου, η συμ­φω­νία των δύο αν­δρών.

Φέ­ρε­ται, πά­ντως, να υπήρ­ξε και η σκέψη, προ πάσης επί­ση­μης ανα­κοι­νώ­σε­ως (αφού οι διαρ­ρο­ές είναι ανα­πό­φευ­κτες) να πραγ­μα­το­ποι­η­θεί χω­ρι­στή συ­γκέ­ντρω­ση των μέχρι τώρα υπο­ψη­φί­ων συμ­βού­λων των δύο πα­ρα­τά­ξε­ων για την τυ­πι­κή έγκρι­ση της συμ­φω­νί­ας. Δεν διέρ­ρευ­σε, ποιος εκ των δύο αν­δρών θα ηγη­θεί αν και αυτό θε­ω­ρή­θη­κε αυ­το­νό­η­το.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Κος  /  01.04.2014 10:18

    Καλυτερο ψέμα δεν είχατε να πείτε; Καλό μήνα!!!!

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.