Τοπικές Ειδήσεις

Η ΕΥΘΥΤΑ στο Γυμνάσιο Ιαλυσού

Μια ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα παιδευτική εμπειρία βίωσαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Ιαλυσού με τα μέλη-εθελοντές της  Εταιρείας Υποστήριξης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου. Αφορμή στάθηκε το μάθημα της Κοινωνικής  και Πολιτικής Αγωγής και η συζήτηση για τα Τροχαία ατυχήματα ως κοινωνικό πρόβλημα.

Οι εθελοντές της ΕΥΘΥΤΑ ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των τελειόφοιτων μαθητών του σχολείου και ενημέρωσαν τα παιδιά αλλά και τους εκπαιδευτικούς για θέματα που προάγουν την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή υλοποιώντας επιτυχώς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ασφαλώς κυκλοφορώ».

Την εισαγωγή έκανε η κ. Καρύδη Ελένη, πρόεδρος της ΕΥΘΥΤΑ, μιλώντας για την ίδρυση και τους σκοπούς της. Στη συνέχεια, πήρε το λόγο ο κ. Ιωσήφ Δημήτρης, γιατρός, ο οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στους κινδύνους που απειλούν την ασφάλεια στο δρόμο, την αποφυγή  τοποθέτησης της ζώνης και του κράνους από οδηγούς και επιβάτες, καθώς και την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή με τη χρήση κινητού τηλεφώνου.

Τέλος, οι εθελοντές της ΕΥΘΥΤΑ υλοποίησαν ενδιαφέρουσες βιωματικές δράσεις με τα παιδιά, δείχνοντάς τους στην πράξη την αξία της τοποθέτησης κράνους, της  τήρησης των σημάτων του ΚΟΚ καθώς και της νηφάλιας οδήγησης.

Έτσι, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Γυμνασίου Ιαλυσού, εκτός από την εποικοδομητική ενημέρωση για την  ασφαλή κυκλοφοριακή αγωγή, βίωσαν την σημασία του εθελοντισμού και απέκτησαν πρότυπα εθελοντικής δράσης. Για τους λόγους αυτούς ευχαριστούν θερμά την πρόεδρο και τα μέλη της ΕΥΘΥΤΑ.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου