Τοπικές Ειδήσεις

Προκηρύχθηκε διαγωνισμός για οδικά έργα στη Ρόδο

Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός του έργου “Βελτίωση – διαπλάτυνση οδού Ρόδου – Λίνδου (Ε.Ο. 95), τμήμα από Κάλαθο εως Λίνδο”.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενδιαφέροντος είναι στις 13/03/2023 και η αποσφράγιση είναι προγραμματισμένη για τις 17/03/2023.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 7,23 εκατ. ευρώ (αξία με ΦΠΑ 8,96 εκατ. ευρώ ).

Η πράξη έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και στο «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας». Υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGeneration EU.

Αναθέτουσα Αρχή είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και σύμφωνα με την προκήρυξη η σύμβαση θα έχει διάρκεια 10 μήνες.

Ταυτότητα έργου
Η βελτίωση της Εθνικής Οδού Ρόδου Λίνδου από την Βόρεια είσοδο του οικισμού της Καλάθου μέχρι τον οικισμό της Λίνδου θα συντελέσει καθοριστικά στη ασφαλέστερη και πιο γρήγορη κυκλοφοριακή σύνδεση των περιοχών του έργου.

Η κατασκευή του τμήματος αυτού με καινούρια γεωμετρικά χαρακτηριστικά σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές, αναμένεται να αναβαθμίσει το οδικό δίκτυο της περιοχής αυξάνοντας την οδική ασφάλεια και εξυπηρετώντας τον αυξανόμενο αριθμό μετακινούμενων προς κάθε σκοπό.

Το εν λόγω έργο αφορά τη βελτίωση του οδοστρώματος, των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού σε τμήμα της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου μήκους περί των 5,37 χλμ. σε ότι αφορά τον κεντρικό άξονα και μήκους 796,36 μ σε ότι αφορά την ανάπτυξη παράπλευρων και κάθετων οδών εξυπηρέτησης παρόδιων ιδιοκτησιών και ς βελτίωσης της συμβολής του κεντρικού άξονα με τις υφιστάμενες δευτερεύουσες οδούς. Κατά μήκος του έργου προβλέπεται η κατασκευή δύο ισόπεδων κυκλικών κόμβων, ενός στη βόρεια είσοδο της Καλάθου και ενός στη διασταύρωση προς Πυλώνα, η ανάπτυξη συστήματος δίδυμων μικρών κόμβων στην περιοχή της ΄΄ΚΡΑΝΑΣ’’ στον οικισμό της Λίνδου καθώς και νέο τεχνικό γεφύρωσης του Ρέματος ‘’ΒΛΥΧΟΣ’’ μήκους περί των 22,00 μέτρων.

Δεδομένης της υφιστάμενης οικιστικής ανάπτυξης του οικισμού της Καλάθου, των ειδικών συνθηκών της ευρύτερης αρχαιολογικής περιοχής της Λίνδου και των κυκλοφοριακών αναγκών των εξυπηρετούμενων περιοχών, ο κεντρικός οδικός άξονας του παρόντος έργου βελτίωσης της ΕΟ Ρόδου Λίνδου αναπτύσσεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση (δίιχνη διατομή).

Πηγή ypodomes.com

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

  • Στεργος Γιαννας    01.02.2023 18:34

    Καλο θα είναι να ξεκινήσει μετά τον Οκτώβριο του 2023 και να υλοποιηθεί πριν τον Απρίλιο του 2024
    Αλλιώς θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα

Σχολιασμός άρθρου