ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τουριστικό και αεροπορικό «φιλέτο» η Ελλάδα για την Γερμανία

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Ακρόπολη

Πρώτη σε αύ­ξη­ση αε­ρο­πο­ρι­κής κί­νη­σης η Ελ­λά­δα στη Γερ­μα­νία με­τα­ξύ όλων των προ­ο­ρι­σμών της Ευ­ρώ­πης και της Με­σο­γεί­ου. Τι δεί­χνουν τα στοι­χεία της Destatis για το εντε­κά­μη­νο του 2017. Ποιοι άλλοι προ­ο­ρι­σμοί ανε­βά­ζουν τα­χύ­τη­τα.

Η Ελ­λά­δα ήταν ο προ­ο­ρι­σμός της Με­σο­γεί­ου που κα­τέ­γρα­ψε τη με­γα­λύ­τε­ρη αύ­ξη­ση αε­ρο­πο­ρι­κής κί­νη­σης από τη Γερ­μα­νία κατά την πε­ρί­ο­δο Ια­νουα­ρί­ου-Νο­εμ­βρί­ου 2017, όπως προ­κύ­πτει από στοι­χεία της Ομο­σπον­δια­κής Στα­τι­στι­κής Αρχής της χώρας Destatis.Τα στοι­χεία της Destatis απο­τυ­πώ­νουν, ταυ­τό­χρο­να, τους λό­γους για τους οποί­ους η Ελ­λά­δα ένα από τα με­γα­λύ­τε­ρα «φι­λέ­τα» της ευ­ρω­παϊ­κής αγο­ράς για τις αε­ρο­πο­ρι­κές εται­ρεί­ες και τους τα­ξι­διω­τι­κούς ομί­λους.

Εξη­γούν, επι­πλέ­ον, πως η γερ­μα­νι­κή Fraport άρ­χι­σε να εξαρ­γυ­ρώ­νει με κέρδη την πα­ρου­σία της στην ελ­λη­νι­κή αγορά, αμέ­σως μόλις το­πο­θέ­τη­σε το… κλει­δί στην πόρτα, ανα­λαμ­βά­νο­ντας τη δια­χεί­ρι­ση 14 πε­ρι­φε­ρεια­κών αε­ρο­δρο­μί­ων.

Τα στοι­χεία της ανα­φέ­ρο­νται σε επι­βά­τες όλων των εθνι­κο­τή­των που ανα­χώ­ρη­σαν από αε­ρο­δρό­μια προς προ­ο­ρι­σμούς εξω­τε­ρι­κού στο εντε­κά­μη­νο του 2017.

Η Ελ­λά­δα εμ­φα­νί­ζε­ται να είναι πρώτη με­τα­ξύ όλων των προ­ο­ρι­σμών στην Ευ­ρώ­πη και τη Με­σό­γειο με κρι­τή­ριο την αύ­ξη­ση επι­βα­τι­κής κί­νη­σης που πα­ρου­σί­α­σαν.

Πιο συ­γκε­κρι­μέ­να η χώρα μας προ­σέλ­κυ­σε 547 χι­λιά­δες πε­ρισ­σό­τε­ρους τα­ξι­διώ­τες από το αντί­στοι­χο πε­ρυ­σι­νό διά­στη­μα. Συ­νο­λι­κά κα­τευ­θύν­θη­καν 3,36 εκατ. τα­ξι­διώ­τες ένα­ντι 2,81 εκατ. επι­σκε­πτών το 11μηνου 2016, κα­τα­γρά­φο­ντας αύ­ξη­ση 19,4%.

Ακόμα με­γα­λύ­τε­ρη ήταν η αύ­ξη­ση επι­βα­τι­κής κί­νη­σης από τη Γερ­μα­νία προς τα ελ­λη­νι­κά νησιά (21%) όπου έφτα­σαν 1,86 εκατ. επι­βά­τες ένα­ντι 1,53 εκατ. το 2016.

Η συ­νε­χής αύ­ξη­ση κί­νη­σης προς την Ελ­λά­δα τα τε­λευ­ταία χρό­νια είχε ως απο­τέ­λε­σμα η χώρα μας να προ­σελ­κύ­ει σχε­δόν τους ίδιους τα­ξι­διώ­τες με τη Γαλ­λία από την αγορά της Γερ­μα­νί­ας: 3,53 εκατ. επι­βά­τες η Γαλ­λία ένα­ντι 3,36 εκατ. τα­ξι­διώ­τες η Ελ­λά­δα.

Αντί­στοι­χη αύ­ξη­ση επι­βα­τών με την Ελ­λά­δα κα­τέ­γρα­ψε μόνο η Αί­γυ­πτος (517 χιλ.) απο­τυ­πώ­νο­ντας την ολική επά­νο­δο της χώρας στην αγορά δια­κο­πών της Με­σο­γεί­ου. Την Αί­γυ­πτο, ωστό­σο, είχαν προ­ο­ρι­σμό συ­νο­λι­κά 1,25 εκατ. επι­βά­τες με απο­τέ­λε­σμα η χώρα να εμ­φα­νί­ζει εντυ­πω­σια­κό πο­σο­στό αύ­ξη­σης της κί­νη­σης (70,1%).

Η Ισπα­νία πα­ρα­μέ­νει ο κο­ρυ­φαί­ος προ­ο­ρι­σμός των τα­ξι­διω­τών από τη Γερ­μα­νία καθώς στο 11μηνο του 2017 υπο­δέ­χθη­κε συ­νο­λι­κά 13,34 εκατ. επι­σκέ­πτες που τα­ξί­δε­ψαν ως εκεί με αε­ρο­πλά­νο, κα­τα­γρά­φο­ντας αύ­ξη­ση 3,2%. Η Ιτα­λίαπρο­σέλ­κυ­σε 416 χι­λιά­δες πε­ρισ­σό­τε­ρους επι­βά­τες σε σύ­γκρι­ση με το 2016 φθά­νο­ντας συ­νο­λι­κά τα 6,5 εκατ. τα­ξι­διώ­τες (+6,8%). Στα­θε­ρά σε υψη­λούς ρυθ­μούς αύ­ξη­σης της κί­νη­σης εξα­κο­λού­θη­σε να κι­νεί­ται η Πορ­το­γα­λία η οποία υπο­δέ­χθη­κε 2,31 εκατ. τα­ξι­διώ­τες, κα­τα­γρά­φο­ντας αύ­ξη­ση 16,1%.

Στον αντί­πο­δα κι­νή­θη­κε και πάλι η Τουρ­κία η οποία υπο­δέ­χθη­κε συ­νο­λι­κά 6,8 εκατ. επι­βά­τες οι οποί­οι, όμως, ήταν 259 χιλ. λι­γό­τε­ροι από το αντί­στοι­χο διά­στη­μα της προη­γού­με­νης χρο­νιάς (-4,2%).

Πα­να­γιώ­της Δ. Υφα­ντής-euro2day.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.