Ειδήσεις

AFP: Δήμαρχος Ρόδου : “Σκεφτόμαστε ανακατασκευή του Κολοσσού”-” Θα συζητηθεί σε συνέδριο”

Ο κ.Φώτης Χατζηδιάκος, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, δήλωσε ότι επιστήμονες θα κληθούν να εξετάσουν την πιθανότητα ανακατασκευής του Κολοσσού της Ρόδου σε συνέδριο που θα φιλοξενηθεί στο νησί την ερχόμενη άνοιξη.

«Σκεφτόμαστε πάντα το ενδεχόμενο ανακατασκευής του Κολοσσού. Πρέπει να το κάνουμε; Σε τι θα χρησιμεύσει; Σε ποιον θα μοιάζει;» ανέφερε ο δήμαρχος της Ρόδου μιλώντας στο πρακτορείο για τις σκέψεις ανακατασκευής ενός εκ των επτά θαυμάτων του αρχαίου κόσμου. «Βρισκόμαστε σε συνομιλίες με τους επιστήμονες. Το σημείο που θα τοποθετηθεί επίσης παραμένει προς διερεύνηση» τόνισε ο ίδιος.

Στο Γαλλικό Πρακτορείο σημειώνεται ότι τα τελευταία 30 χρόνια, οι Dήμαρχοι της πόλης στο νησί είχαν εκφράσει επανειλημμένως την επιθυμία να ανακατασκευάσουν τον Κολοσσό, όμως τα σχέδιά τους δεν προχώρησαν, εξαιτίας κυρίως της έλλειψης χρηματοδότησης. Το 2000 η δημοτική αρχή του νησιού των Ιπποτών είχε προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό υποβολής προσφορών, ο οποίος όμως ήταν άγονος, υπενθυμίζει το Γαλλικό Πρακτορείο.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου