Ειδήσεις

Η «φοροτρέλα» σε νέα (θερινά) επεισόδια

Νέο φορολογικό «κρεσέντο» που φθάνει μέχρι τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων ακόμη και για μη απόδοση ΦΠΑ 3.000 ευρώ, καθώς και για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο ύψους 10.000 ευρώ, προκύπτει από εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με δημοσίευμα του ‘Εθνους. 

Με βάση τις οδηγίες, οι ελεγκτικές αρχές όταν διαπιστώνουν φορολογικές παραβάσεις ή μη εμπρόθεσμη καταβολή των οφειλών στο Δημόσιο θα στέλνουν σήμα στην Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες ότι ο φορολογούμενος είναι ύποπτος για διακίνηση «μαύρου χρήματος» και η οποία μπορεί να δώσει εντολή για «πάγωμα» λογαριασμών, θυρίδων, όπως και της μεταβίβασης κάθε περιουσιακού στοιχείου των υπόπτων.

Το «πάγωμα» ενεργοποιείται από την Αρχή εφόσον υπάρχει διαδικασία ανάκρισης και αφορά στην απαγόρευση της κίνησης λογαριασμών, τίτλων και χρηματοπιστωτικών προϊόντων, καθώς και του ανοίγματος θυρίδων και της μεταβίβασης ή εκποίησης οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου