Ασύλληπτες διαστάσεις προσλαμβάνει η έρευνα της Ανακρίτριας Κω γύρω από την δραστηριότητα δύο εγκληματικών οργανώσεων διακίνησης ναρκωτικών, στις οποίες φέρονται να έχουν ηγετικό ρόλο δύο κάτοικοι της Καλύμνου, ηλικίας 36 και 42 ετών, που έχουν συλληφθεί, ενώ εμπλοκή στην υπόθεση φέρεται να έχει κι ένας 28χρονος Ροδίτης.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής», η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε από το Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, που παρακολουθούσε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μεταξύ μελών του κυκλώματος στις φυλακές του Μαλανδρίνου, στις Αχαρνές, στην Αττική και στην Κάλυμνο.
Τα όσα προέκυψαν από την παρακολούθηση των τηλεφώνων απεστάλησαν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου σε ογκώδη δικογραφία και ακολούθησε η άσκηση ποινικών διώξεων και η έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εκ των οποίων 8, σε βάρος ισάριθμων κατηγορουμένων, εκτελέστηκαν ήδη στην Κάλυμνο κι ακόμη ένα από το Τ.Α. Αχαρνών.
Σημειώνεται ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι κατηγορούμενοι είναι γνωστοί από παλαιότερες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών στις αρχές, ενώ εμπλέκονται κρατούμενοι και στις φυλακές Κορυδαλλού.
Στην πρώτη οργάνωση συγκεκριμένα ηγετικό ρόλο φέρεται να έχει ένας 36χρονος Καλύμνιος, ενώ στην σπείρα μετέχουν και δύο αδελφοί του 35 και 34 ετών. Συμμετέχουν ακόμη ένας 48χρονος Καλύμνιος, ένας 28χρονος Ροδίτης, 3 Αλβανοί, μια 30χρονη Καλύμνια, ένας Καλύμνιος και μια κάτοικος Κω.
Στους συγκεκριμένους αποδίδεται ότι από τον Απρίλιο του 2016 ενήργησαν στην Αττική, τη Φώκιδα και την Κάλυμνο.
Ενα από τα τρία αδέλφια φέρεται συγκεκριμένα να αγόραζε από δύο Αλβανούς ηρωίνη, κοκαΐνη και κάνναβη την οποία μετέφερε στην Κάλυμνο και την παρέδιδε στον Ροδίτη. Ο τελευταίος φέρεται να τις προωθούσε σε δύο μέλη του ίδιου κυκλώματος οι οποίοι ανελάμβαναν τον διαχωρισμό και την πώλησή τους.
Η 30χρονη φέρεται να ήταν η ταμίας του κυκλώματος, ενώ σε μια ακόμη γυναίκα αποδίδεται ότι ενημέρωνε για τις κινήσεις των αρχών.
Στον 34χρονο αδελφό αποδίδεται ότι με δύο ακόμη άτομα, έναν ημεδαπό κι έναν Αλβανό, διακινούσε ναρκωτικά στις φυλακές Μαλανδρίνου.
Στη δεύτερη οργάνωση φέρεται να είχε ηγετικό ρόλο ένας 42χρονος Καλύμνιος και μέλη αυτής ήταν ακόμη τρία άτομα και συγκεκριμένα ένας 34χρονος, ένας 36χρονος κι ένας 48χρονος, κάτοικοι ομοίως Καλύμνου.
Ο πρώτος κανόνιζε με έναν ημεδαπό την αποστολή ναρκωτικών στην Κάλυμνο τις οποίες φέρονται να παρελάμβαναν οι άλλοι τρείς και να τις διακινούσαν σε τοξικομανείς.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ