Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία δύο αδίστακτων αλλοδαπών κουκουλοφόρων ληστών, που με την χρήση όπλων, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό ύψους 47.255 ευρώ, σε χαρτονομίσματα και κέρματα, από το χρηματοκιβώτιο, του σούπερ μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος», στο Φαληράκι, την 22.50 ώρα του Σαββάτου, έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.
Οι αστυνομικοί, σύμφωνα με τις πληροφορίες, βρίσκονται κοντά στην σύλληψη των δραστών, ενώ εξετάζουν το ενδεχόμενο να είχαν είτε εσωτερική πληροφόρηση είτε να παρακολουθούσαν το κατάστημα τις προηγούμενες της ληστείας ημέρες, μέσω ανάλυσης του υλικού εσωτερικής μαγνητοσκόπησης, που έχουν στην διάθεσή τους.
Πιο συγκεκριμένα δύο άνδρες μέτριου αναστήματος, ο ένας φορώντας κουκούλα τύπου full face και ο δεύτερος έχοντας καλύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μια κοντομάνικη σκουρόχρωμη μπλούζα, αφού πέρασαν την ράμπα του καταστήματος, που οδηγεί στην αποθήκη, κρύφτηκαν πίσω από ένα κλάρκ, περιμένοντας να κλείσει και να αναχωρήσει ο διευθυντής.
Με την αποχώρηση του τελευταίου από τις εγκαταστάσεις του καταστήματος, τον ακινητοποίησαν. Ο ένας κράδαινε ένα μαχαίρι και ένα πιστόλι και ο δεύτερος μόνο ένα μαχαίρι.
Οι ληστές, που αιφνιδίασαν τον διευθυντή της επιχείρησης, βάζοντάς του το μαχαίρι στο λαιμό και το πιστόλι στο κεφάλι, τον υποχρέωσαν να τους οδηγήσει στο γραφείο του ιδιοκτήτη και να ανοίξει με το κλειδί του και με το συνδυασμό το χρηματοκιβώτιο, από το οποίο αφαίρεσαν το προαναφερόμενο, ποσό και αποχώρησαν.
Φεύγοντας πήραν το κινητό τηλέφωνο του διευθυντή το οποίο και παράτησαν σε ένα πεζούλι όταν βγήκαν από το υπόγειο και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει οι δύο ληστές είναι αλβανικής ή βουλγαρικής καταγωγής. Στο μεταξύ άλλη έρευνα διεξάγεται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη άγνωστων διαρρηκτών, που το πρωί της ίδιας ημέρας αφαίρεσαν κοσμήματα και μετρητά από το χρηματοκιβώτιο οικίας μιας 47χρονης.
Οι δράστες με τη χρήση λοστού, διέρρηξαν την πλαϊνή πόρτα κουζίνας μονοκατοικίας ιδιοκτησίας της 47χρονης στο Τσαΐρι και αφού ερεύνησαν τους χώρους της, αφαίρεσαν ένα εντοιχισμένο χρηματοκιβώτιο, εντός ντουλάπας υπνοδωματίου, το οποίο περιείχε, κατά δήλωση του θύματος, κοσμήματα αξίας 200.000 ευρώ περίπου και χρηματικό ποσό ύψους 900 ευρώ.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ