Ζητήθηκε η παράταση των συμβάσεων στο Νοσοκομείο

Παράταση της σύμβασης που έχει συναφθεί εδώ και λίγο καιρό, μεταξύ του Νοσοκομείου Ρόδου, του ΚΑΦΚΑ και του Συλλόγου ΑΜΕΑ, ζήτησε η διοίκηση του νοσηλευτικού μας ιδρύματος προκειμένου να μην κενωθούν και πάλι καίριες θέσεις προσωπικού.
Το αίτημα υπεβλήθη εγγράφως, με επιστολή που εστάλη προχθές στο υπουργείο Υγείας προς έγκριση. Η παράταση ζητήθηκε προκειμένου, να στηριχθεί η λειτουργία του νοσοκομείου, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Η σύμβαση μεταξύ των τριών φορέων υπεγράφη, όταν διαπιστώθηκε πως δεν ήταν δυνατό να υπογράψουν την προγραμματική σύμβαση ο δήμος Ρόδου και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Επισημαίνεται ότι θα πρέπει ταυτόχρονα να εξευρεθούν και οι πόροι, για την πληρωμή των εργαζομένων που καλύπτουν βασικές ανάγκες στο νοσοκομείο.
Τα χρήματα για τον πρώτο μήνα απασχόλησης των συμβασιούχων, στο νοσοκομείο, δηλαδή 50.000 ευρώ, εστάλησαν και θα κατανεμηθούν στους δικαιούχους. Η δεύτερη δόση των χρημάτων, θα καταβληθεί στις 20 Μαρτίου όπως έγινε γνωστό.
Το νοσοκομείο του νησιού μας στο μεταξύ συνεχίζει να είναι σε ετοιμότητα και για την αντιμετώπιση κρουσμάτων της νέας γρίπης, που έχει γίνει αιτία θανάτου για δεκάδες άτομα στη χώρα μας.
Το θετικό, όπως τονίστηκε στη «δ», είναι ότι όσα περιστατικά διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Ρόδου ήταν ελαφριάς μορφής. Έτσι οι ασθενείς έτυχαν της ιατρικής φροντίδας που έπρεπε και επέστρεψαν σύντομα στις οικίες τους χωρίς να αντιμετωπίσουν κανένα άλλο πρόβλημα.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ, η δραστηριότητα της νόσου, θα είναι σε έξαρση στην χώρα και τις επόμενες εβδομάδες γεγονός δηλαδή που δεν αποκλείει και την ύπαρξη σοβαρών κρουσμάτων γρίπης και στη Ρόδο.
Υπενθυμίζεται ότι η μετάδοση του ιού ευνοείται, από τις ψυχρές κλιματικές συνθήκες, οι οποίες επικρατούν αυτήν την περίοδο και επιβάλλεται η προσοχή όσον αφορά την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων.
Τα κύρια μέτρα για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης είναι:
– Η τήρηση των μέτρων υγιεινής, όπως συχνό πλύσιμο των χεριών, αναπνευστική υγιεινή με κάλυψη του βήχα και του φτερνίσματος.
– Η αποφυγή συγχρωτισμού για τα άτομα που παρουσιάζουν συμπτώματα γρίπης για την αποφυγή μετάδοσης του ιού.
– Η έγκαιρη χρήση αντι-ιικών φαρμάκων κατά της γρίπης με τις πρώτες εκδηλώσεις (μέσα σε 2 ημέρες) κατά την κρίση των θεραπόντων ιατρών, χωρίς να είναι απαραίτητη η εργαστηριακή επιβεβαίωση. Επισημαίνεται ότι η σωστή χρήση των αντι-ιικών στις ομάδες υψηλού κινδύνου του πληθυσμού ακόμη και σε ήπια συμπτώματα από γρίπη προστατεύει από τις επιπλοκές.
– Η συνέχιση του εμβολιασμού κατά της γρίπης για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.