Στο 10% περίπου κυμαίνεται η πτώση της τουριστικής κίνησης αλλά και των τιμών των ξενοδοχείων, όπως τονίζει σε ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ΞΕΕ κ. Γιώργος Τσακίρης με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας “New York Times” για την πορεία της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα.
Ο κ. Τσακίρης υπογραμμίζει ότι δημοσιεύματα που αναφέρονται σε μειώσεις 30% και μάλιστα επικαλούνται εκ προθέσεως ή εκ παραδρομής ως πηγή το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος, ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα.
Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τις κατά τόπους ενώσεις ξενοδόχων για την καταγραφή της πορείας του τουρισμού και είναι σε θέση να ενημερώσει με ακρίβεια τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, προς αποφυγήν λαθών και παρερμηνειών που μπορεί να βλάψουν τον ελληνικό τουρισμό.
ΠαρουσIα
του ΓιΩργου ΝικητιΑδη η 4η συνεδρίαση
του ΔιοικητικοΥ
ΣυμβουλΙου του Ξ.E.E.
Με την παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργου Νικητιάδη πραγματοποιήθηκε σήμερα η 4η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ξ.E.E.
Κατά τη συνεδρίαση έγινε ενημέρωση για δράσεις και παρεμβάσεις της Διοίκησης από 30/4/2010, παρουσιάστηκαν προτάσεις μελών του Δ.Σ. στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει το ΞΕΕ για τη Γερμανική τουριστική αγορά. Επίσης, έγινε ενημέρωση για τη συνεργασία μεταξύ ΞΕΕ και Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σε θέματα cabotage και ανάπτυξης της κρουαζιέρας στη χώρα μας. Κατά τη συνεδρίαση παρουσιάστηκε και η πρόταση ψηφιοποίησης των αρχείων του Ξ.Ε.Ε. και ηλεκτρονικοποίησης των εσωτερικών διαδικασιών του ΞΕΕ.
Με αφορμή την συνεδρίαση του Ξ.Ε.Ε., ο υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, δήλωσε ότι το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο της Ελλάδος είναι ο πρώτος και πλέον σημαντικός σύμβουλος της Πολιτείας για θέματα τουρισμού και υπό αυτό το πρίσμα θα συνεργαζόμαστε και στο μέλλον. Σε ό,τι αφορά τα θέματα που ετέθησαν, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι αυτά είναι πολύ λογικά και στερούνται συντεχνιακής αντίληψης και το υπουργείο προχωρά στην επίλυσή τους.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ξ.Ε.Ε. Γιώργος Τσακίρης συνέστησε στον υφυπουργό να επισκεφθεί τους βασικούς τουριστικούς προορισμούς, ώστε να έχει τη δυνατότητα προσωπικής και εκ του σύνεγγυς αντίληψης των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος κατά την φετινή τουριστική περίοδο.