Την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση θα ζητήσει στο προσεχές χρονικό διάστημα η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να αντιμετωπιστούν το ταχύτερο δυνατό, τα προβλήματα τα οποία παρουσιάζει ο Καλλικράτης.
«Υπάρχουν ζητήματα που ενδεχομένως να μην είχαν προβλεφθεί από την αρχή και τώρα, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν. Σας φέρνω ως παράδειγμα, το θέμα που δημιουργήθηκε στο δήμο Ρόδου με τα καύσιμα. Και δεν είναι μόνο αυτό. Ολα τα ζητήματα, που έχουμε εντοπίσει θα τα θέσουμε στον υπουργό Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση προκειμένου να δώσει λύσεις καθώς ταλανίζουν το δήμο Ρόδου και άλλους ΟΤΑ», δήλωσε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Πόκκιας .
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, θα ζητήσει επίσης την παρέμβαση του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να «τρέξει» ο αναπτυξιακός νόμος . Θα πρέπει όμως να λυθεί και το θέμα που έχει δημιουργηθεί με το γραφείο Περιφερειακής Ανάπτυξης του νομού που στην ουσία δεν υφίσταται, όπως επισημάνθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΔ. Εξαιτίας του προβλήματος αυτού, οι επιχειρηματίες που έχουν υποβάλει προτάσεις για να κάνουν επενδύσεις μέσω του αναπτυξιακού νόμου δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματα τους. Υπολογίζεται πως τουλάχιστον 2.000.000 ευρώ έχουν παγώσει εξαιτίας της κατάστασης αυτής.
«Το πρόβλημα αυτό θα ξεπεραστεί. Ο αναπτυξιακός νόμος επιδιώκουμε να τρέξει και να γίνει αιτία ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις και κατ επέκταση και για τον τόπο», τόνισε ο κ. Γιώργος Πόκκιας.
Με ιδιαίτερη προσοχή η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ, παρακολουθεί και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Ρόδου. «Δεν είναι δυνατό να δρομολογούνται λύσεις και την επόμενη ημέρα τα προβλήματα να είναι και πάλι διογκωμένα στο νοσοκομείο», τόνισε ο κ. Πόκκιας που αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που συνεχώς καταβάλλει η διοίκηση του νοσοκομείου για την επίλυση των προβλημάτων.
«Ηδη από την ερχόμενη εβδομάδα τριάντα άτομα θα πιάσουν δουλειά στο νοσοκομείο. Θα απασχοληθούν με οκτάμηνες συμβάσεις», τόνισε ο κ. Γιώργος Πόκκιας.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί σύντομα και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκανδαλίδη, προκειμένου να του θέσει ζητήματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα.
«Υπάρχουν θέματα που αφορούν τον αγροτικό τομέα και προωθούνται από την Περιφέρεια και άλλα ζητήματα που θα θέσουμε εμείς στον υπουργό που είναι πρόθυμος να στηρίξει την περιοχή μας», υπογράμμισε ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερα σημαντικό σύμφωνα με τον κ.Γιώργο Πόκκια είναι και το γεγονός σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα οι αγρότες και στην περιοχή μας, θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν και φωτοβολταϊκά συστήματα για να στηρίξουν τις καλλιέργειες τους .
Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε όμως και στα πρόσφατα αιτήματα των αγροτών που ήδη έχουν ικανοποιηθεί αφού καταβλήθηκαν τα χρήματα για τις επιδοτήσεις των ετών 2008 και 2009. Σε λίγες ημέρες όμως θα δοθούν τα χρήματα και για τις επιδοτήσεις του τρέχοντος έτους. Επισημαίνεται ότι για το θέμα αυτό έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή η βουλευτής της ΝΔ κ. Μίκα Ιατρίδη. Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Γιώργος Πόκκιας δήλωσε τα εξής:
«Οι αγρότες έχουν λάβει ήδη τα χρήματα, που αναλογούν στις επιδοτήσεις των ετών 2008 και 2009. Είναι δηλαδή οι πόροι που θα έπρεπε να καταβάλλει η προηγούμενη κυβέρνηση. Αποτελεί πρόκληση να γίνονται ερωτήσεις για υποχρεώσεις που δεν διευθετήθηκαν από τη ΝΔ. Θεωρώ ότι και το θράσος έχει όρια».
Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΑΣ
Να πάρει συγκεκριμένη θέση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το πότε το Υπουργείο θα εξοφλήσει τις εκκρεμότητες του απέναντι στους αγρότες της νότιας Ρόδου ζητά με ερώτηση της στη Βουλή η Μίκα Ιατρίδη. Η Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει στην ερώτηση της ότι αν και ο Υπουργός είχε δεσμευτεί για την καταβολή των επιδοτήσεων έως και το τέλος του Μαρτίου του 2011 δεν έχει γίνει τίποτα μέχρι στιγμής και διερωτάται αν το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει εκχωρήσει τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα του σε άλλο Υπουργείο.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
ΘΕΜΑ: «Καταβολή επιδοτήσεων στους Αγρότες της νότιας Ρόδου».
Στην πρόσφατη επίσκεψη του στη Ρόδο ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος Μαρτίου 2011 θα εξοφληθούν όλες οι εκκρεμότητες του Υπουργείου προς τους αγρότες της νότιας Ρόδου από το 2008 έως το 2010.
Μέχρι σήμερα όμως, καμία επιδότηση δεν έχει καταβληθεί με αποτέλεσμα οι αγρότες στη Ρόδο να μιλούν ξεκάθαρα για εμπαιγμό εκ μέρους της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού και να προγραμματίζουν κινητοποιήσεις, ώστε να τους καταβληθούν οι επιδοτήσεις πριν το Πάσχα.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Πότε, συγκεκριμένα, θα καταβληθούν στους αγρότες της Ρόδου οι επιδοτήσεις;
2. Γιατί οπισθοχώρησε ο κ. Υπουργός από την υπόσχεση του;
3. Εχει παραδώσει την αρμοδιότητα καταβολής των επιδοτήσεων σε άλλο Υπουργείο;
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Τσαμπίκα (Μίκα) Ιατρίδη
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/tha-paremvi-xana-to-pa-so-k-gia-ta-topika-zitimata/







