Mε το υπ΅ αριθμ. 65/2013 βούλευμά του, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω απάλλαξε τον διοικητή του ΑΤ Καλύμνου κ. Ευάγγελο Καραθάνο από τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας, της παραβίασης κατάσχεσης, της παραβίασης φύλαξης της αρχής και της ηθικής αυτουργίας σε ψευδορκία, που εφέρετο να είχε τελέσει στην Κάλυμνο την 21η Ιουνίου 2011.
Το δικαστικό συμβούλιο, με το 26σέλιδο βούλευμά του, έθεσε τέλος στην πρωτοφανή ταλαιπωρία του αξιωματικού, που εξάθρωσε μεγάλο κύκλωμα διακίνησης σκληρών ναρκωτικών στο νησί και έχει στοχοποιηθεί από εγκληματίες, οι οποίοι δεν έχουν διστάσει να τοποθετήσουν εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο της συζύγου του και να καταστρέψουν και το δικό του.
Ο αξιωματικό́ς εφέρετο συγκεκριμέ́να να μην απέ́στειλε μαζί́ με δικογραφιία που σχημά́τισε σε βάρος ισοβίτη διακινητή́ ναρκωτικώ́ν κατασχεμέ́να κινητά́ τηλέ́φωνα τα οποί́α σύ́μφωνα με τους ισχυρισμού́ς ισοβίτισσας, στην ίδια υπό́θεση ναρκωτικώ́ν αδελφή́ς του, περιείχαν καταγεγραμμέ́νες συνομιλίες με αστυνομικού́ς που αφορουύσαν διακί́νηση ναρκωτικώ́ν!!
Σημειώνεται ότι ακόμη ένας αδελφός της ίδιας ισοβίτισσας συνελήφθη μόλις πρόσφατα σε 12μελές κύκλωμα ναρκωτικών, που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, ο ένας εκ των υπαρχηγών αυτού που συντόνιζε μαζί με τον αδελφό του από τις φυλακές Αλικαρνασσού αγοραπωλησίες ηρωίνης στο νησί της Καλύμνου.
Εν πάση περιπτώσει ο αξιωματικός απολογού́μενος αρνή́θηκε κατηγορηματικά́ τα ό́σα καταγγέλθηκαν σε βάρος του χαρακτηρί́ζοντας απολύ́τως άδικη, προσχεδιασμέ́νη και παντελώ́ς αβάσιμη την κατηγορί́α. Επεσή́μανε ότι με απογοή́τευση διαπιστώ́νει ό́τι η υπόθεση έχει ως σκοπό́ να τον πλή́ξει υπηρεσιακά́ και προσωπικά́, προκειμέ́νου να προκαλέ́σει και αντιπερισπασμό́ σε δική́ του προηγούμενη καταγγελί́α σε βάρος λειτουργού́ της Θεμιδος!!
Σύ́μφωνα με τις ίδιες πληροφορί́ες κατέθεσε ό́τι στη συγκεκριμέ́νη υπό́θεση και σε μια ά́λλη ανάλογη μοναδικά́ στοιχεία που υπή́ρξαν για την κί́νηση της ποινική́ς δίωξης εί́ναι ψευδέστατες, εμπαθέ́στατες και υστερόβουλες κρί́σεις μίας ισοβί́τισσας που ποτέ́ δεν του συγχώ́ρεσε ό́τι την συνέ́λαβε, ενώ διαμαρτύ́ρεται για το ό,τι υιοθετή́θηκαν αβιίαστα οι αστείοι, ό́πως τους χαρακτηρίζει, σε βά́ρος του ισχυρισμοί.
Επεσή́μανε ότι στην επί́μαχη έ́κθεση κατά́σχεσης δή́λωσε ό́τι τα κατασχεθέντα θα αποσταλού́ν αρμοδί́ως και εξή́γησε ό́τι θεώρησε σκό́πιμο και αναγκαί́ο να κρατή́σει τα τηλέ́φωνα προκειμέ́νου να ερευνή́σει αν ταυτοποιούνται με αντικείμενα που εί́χαν κλαπεί́ στο παρελθό́ν από διά́φορα πρό́σωπα.
Εξή́γησε παραπέρα ότι κά́λεσε έ́ναν ιδιώ́τη στο αστυνομικό́ τμή́μα που αναγνώρισε τα κλοπιμαί́α αυτά́ ως δικά του. Ισχυρί́στηκε δε ό́τι το συγκεκριμέ́νο ά́τομο στην πορεί́α έδειξε να “αλλά́ζει” τις σχετικέ́ς με το θέμα καταθέ́σεις του.
Το δικαστικό συμβούλιο, αφού μελέτησε τη δικογραφία, έκρινε τα εξής:
Στην Κάλυμνο, στις 21 Ιουνίου 2011, κατόπιν πληροφοριών που είχαν περιέλθει στο Α.Τ. Καλύμνου, σύμφωνα με τις οποίες ο Δ. Χ. του Μ. διακινεί ναρκωτικές ουσίες, διενεργήθηκε σε βάρος του νομότυπη κατ’ οίκον έρευνα και διαπιστώθηκε ότι, πέραν της κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση, κατηγορία για την οποία και τελικά παραπέμφθηκε ενώπιον του Αυτοφώρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κω, βρέθηκαν στην οικία του, μια συσκευή πλοήγησης αυτοκινήτου και εννέα κινητά, τα οποία κατασχέθηκαν στα πλαίσια της προαναφερόμενης έρευνας, καθώς δεν μπορούσε να δικαιολογήσει την κατοχή τους.
Τα αντικείμενα αυτά, αν και αναφέρονταν στην από 21 Ιουνίου 2011, έκθεση κατάσχεσης αριθμητικά και αναφερόταν και η εταιρία κατασκευής τους, εντούτοις δεν αναφερόταν αν περιείχαν κάρτες SIM, ή κάποιο άλλο στοιχείο ειδικότερο, προσδιοριστικά για την ταυτότητα τους.
Πρόκειται, σύμφωνα με την από 21 Ιουνίου 2011 έκθεση κατάσχεσης, για «μια συσκευή με την ένδειξη «MLS DESTINATOR» πλοηγός αυτοκινήτου, τρία κινητά τηλέφωνα «LG», τρία κινητά τηλέφωνα μάρκας «ΝΟΚΙΑ», ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας «SONY ERICSON», ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας «SAMSUNG» και ένα κινητά τηλέφωνο μάρκας «APPLE» και για τα οποία αναγράφεται στην έκθεση αυτή κατάσχεσης ότι ήταν πιθανόν προϊόντα κλοπής. Ακολούθως, αν και η δικογραφία υπεβλήθη κανονικά στα όρια του αυτοφώρου με σχετική αναφορά, περιλαμβάνοντας και την ανωτέρω έκθεση έρευνας και κατάσχεσης, που κατονόμαζε τα κινητά, αυτά δεν απεστάλησαν μαζί με τη δικογραφία ως κατασχεθέντα πειστήρια.
Οταν κατά την ανάγνωση της δικογραφίας η αρμόδια εισαγγελέας, που την επεξεργάσθηκε, διαπίστωσε ότι δεν είχαν αποσταλεί τα κινητά τηλέφωνα, τα αναζήτησε, καθώς πέραν του γεγονότος ότι δεν είχαν συνυποβληθεί μαζί με τη δικογραφία, είχαν περιέλθει σε γνώση της πληροφορίες ότι περιείχαν συνδιαλέξεις, που αφορούσαν την αγοραπωλησία ναρκωτικών ουσιών, στις οποίες εμπλέκονταν και αστυνομικοί.
Ο διενεργών χρέη προανακριτικού υπαλλήλου πρώτος κατηγορούμενος, επικαλέστηκε ότι κράτησε τα κινητά ως προϊόντα κλοπής προκειμένου να καλέσει για την αναγνώριση τους παθόντες ανεξιχνίαστων κλοπών ώστε
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/sto-archio-i-dikografia-gia-diafthora-sto-a-t/














