Στις 17:00 με Θεσσαλό

Ακόμη έναν τελικό, τον δεύτερο μετά το χθεσινοβραδινό ντέρμπι με το Μαρούσι (οι λεπτομέρειες στο αυριανό φύλλο), δίνει σήμερα το απόγευμα ο Α.Σ. Δωδεκάνησος. Η ροδίτικη ομάδα αντιμετωπίζει στις 17:00 τον Θεσσαλό, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής για το φάιναλ-φορ στο μπάσκετ με καρότσι και με νίκη θα κάνει ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του τίτλου. Το σημερινό παιχνίδι στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς ξυπνάει μόνο ευχάριστες αναμνήσεις στον Α.Σ. Δωδεκάνησος. Πριν από λίγους μήνες, στο ίδιο γήπεδο και με τον ίδιο αντίπαλο, οι Ροδίτες στέφθηκαν κυπελλούχοι Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία τους.
Βέβαια η σημερινή συνάντηση με τους Λαρισαίους θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη, ωστόσο σε περίπτωση που ο Α.Σ. Δωδεκάνησος χθες κέρδισε το Μαρούσι, τότε με νίκη στη σημερινή συνάντηση με τον Θεσσαλό, αναμένεται να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας. Στο σημερινό σπουδαίο παιχνίδι, ο Α.Σ. Δωδεκάνησος θα στηριχθεί στους: Χατζηδημητρίου, Χαμαντί, Παππάς, Μιχαήλου, Στυλιανακάκης, Χρυσοχός και Τσαγκαράκης. Με την αποστολή του Α.Σ.Δ. στην Αθήνα βρίσκεται και ο Σάββας Καρατζιάς, ο οποίος όμως δεν θα αγωνιστεί στα παιχνίδια της τελικής φάσης.
*Στο άλλο σημερινό παιχνίδι, στις 19:00, το Μαρούσι θα αντιμετωπίσει τον Π.Α.Σ.Κ.Α.
Ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ
Στις 15 Δεκεμβρίου 2012 ο Α.Σ. Δωδεκάνησος πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου Ελλάδας, κερδίζοντας με 52-42 τον Θεσσαλό. Ακόμη, κι όταν η ομάδα της Λάρισας πλησίασε στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του Μιχάλη Χατζηδημητρίου έδειξε χαρακτήρα και πήρε τη νίκη- τίτλο, στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς.
Τα δεκάλεπτα ήταν: 16-8, 24-18(ημ.), 39-34, 52-42
Διαιτητές: Παυλόπουλος- Μπίκας- Καραβίτης
Α.Σ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΣ (Χατζηδημητρίου): Χαρτερός, Χρυσοχός, Χαμάντι 13, Στυλιανακάκης 4, Χατζηδημητρίου 2, Μιχαήλου 23, Παππάς 10, Δαμασκηνός, Τσαγκαράκης.
ΘΕΣΣΑΛΟΣ (Ζαραγκότας): Δαούλας 1, Τσαπανίδης 4, Καλαϊτζής, Πλεξίδας 21, Σακκελίων, Βαρυτιμίδης, Τσόγκας, Μπαρμπούτας, Ζαραγκότας 16.
2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΗΜΕΡΑ:
(17:00): Θεσσαλός- Α.Σ. Δωδεκάνησος
(Παυλόπουλος- Στούμπος- Καραβίτης)
(19:00): Μαρούσι- Π.Α.Σ.Κ.Α.
(Τσούντσουρας- Ξανθός- Παπαφωτίου)