Συνέρχεται σε συνεδρίαση η Διαπαραταξιακή Επιτροπή

Από: 3 λεπτά ανάγνωση

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι προετοιμασίες για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών στις 6 Μαΐου. Ενόψει ακριβώς των εκλογών αυτών στο Δήμο Ρόδου θα συγκληθεί μέχρι την Παρασκευή, 20 Απριλίου, η διαπαραταξιακή επιτροπή, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ομαλή διεξαγωγή τους.
Αυτό δήλωσε χθες ο δήμαρχος Ρόδου κ. Στάθης Κουσουρνάς με αφορμή το γεγονός ότι είναι λίγος ο χρόνος, που απομένει μέχρι τη διενέργεια των εκλογών.
Επισημαίνεται πως πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη υπό την προεδρία του δημάρχου Ρόδου προκειμένου να συντονιστούν όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες που εμπλέκονται με τις εκλογές.
«Θεωρώ ότι αύριο Πέμπτη, το αργότερο την Παρασκευή, 20 Απριλίου, θα πρέπει να συνεδριάσει η διαπαραταξιακή επιτροπή για να δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Μέχρι τότε θα έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα των υποψηφίων, θα έχουμε πλήρη εικόνα και θα γνωρίζουμε και τον αριθμό των κομμάτων που θα μετάσχουν στις εκλογές», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Η δημοτική αρχή έχει στη διάθεσή της τους εκλογικούς καταλόγους που δείχνουν πως στις 6 Μαΐου θα ψηφίσουν 96.036 πολίτες. Όπως διαβεβαίωσε εκ νέου ο κ. Στάθης Κουσουρνάς, δεν θα υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εκλογικών τμημάτων.
«Στη συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής θα γίνει συζήτηση για τους χώρους στους οποίους θα στηθούν τα ταμπλό. Πιστεύω ότι όλοι επιθυμούν να κυλήσει η προεκλογική περίοδος χωρίς προβλήματα», τόνισε ο δήμαρχος Ρόδου.
Ερωτηθείς για το θέμα αυτό ο γραμματέας του Δήμου Ρόδου κ. Παύλος Τσίπρας απάντησε πως θα γίνουν όλες οι ενέργειες που προβλέπονται.
«Σύντομα θα οριστούν οι επιτροπές που προβλέπει ο νόμος ώστε να κυλήσουν όλα ομαλά. Έχουμε δώσει εντολή στους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες να είναι σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε παρουσιαστεί. Θα πραγματοποιηθεί σύντομα και η συνεδρίαση της διαπαραταξιακής επιτροπής», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Σχετικά με τις οικονομικές αξιώσεις που έχουν οι δημοτικοί υπάλληλοι για να βοηθήσουν στις εκλογές απάντησε πως θα δοθούν οι αποζημιώσεις που ορίζει ο νόμος.
«Ορισμένοι υπάλληλοι θα εργαστούν για τις εκλογές και θα αμειφθούν με βάση αυτά που ορίζει η σχετική εγκύκλιος. Χρήματα θα δοθούν όμως μόνο σε αυτούς», είπε ο κ. Τσίπρας.
Οι εκλογές όμως έγιναν τροχοπέδη στη διαδικασία των προσλήψεων του εποχικού προσωπικού γεγονός που προβληματίζει ιδιαίτερα τη δημοτική αρχή.
Σε επικοινωνία που είχε χθες ο γραμματέας του Δήμου Ρόδου κ. Παύλος Τσίπρας με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εσωτερικών ενημερώθηκε, πως δεν είναι δυνατό να γίνουν την τρέχουσα περίοδο οι προσλήψεις του εποχικού προσωπικού.
«Εξαιτίας των εκλογών αναστέλλονται οι διαδικασίες των προσλήψεων προσωπικού, ακόμη και του εποχικού παρά το γεγονός ότι εμείς είχαμε στείλει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά από τον περασμένο Φεβρουάριο. Παρότι δόθηκε η έγκριση, για το προσωπικό που θα απασχοληθεί με δίμηνες συμβάσεις, μου ανακοινώθηκε, ότι και αυτές οι προσλήψεις δεν μπορούν να γίνουν τώρα. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τις 10 Μαΐου που θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης», δήλωσε ο κ. Παύλος Τσίπρας, υπογραμμίζοντας πως η εξέλιξη αυτή, δημιουργεί πρόβλημα στο Δήμο Ρόδου.
«Σταματούν όλες οι διαδικασίες για τις προσλήψεις. Θα πρέπει να κινηθούμε με δικές μας δυνάμεις, για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα της καθημερινότητας. Υπενθυμίζω ότι οι πρώην Καποδιστριακοί Δήμοι απασχολούσαν 300 άτομα, για την κάλυψη των αναγκών της θερινής περιόδου», δήλωσε ο κ. Τσίπρας.
Ο γραμματέας του Δήμου Ρόδου επικοινώνησε και με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου κ. Σάββα Χατζησάββα και το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ, για να ενημερωθεί για την υλοποίηση του προγράμματος κοινωνικής εργασίας που θα δώσει τη δυνατότητα στο Δήμο Ρόδου, να καλύψει κάποιες από τις ανάγκες του σε προσωπικό.
«Με ενημέρωσαν ότι έχουν υποβληθεί 800 αιτήσεις για τις θέσεις που προκηρύχθηκαν. Όμως για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες θα πρέπει να περάσουν τρεις εβδομάδες. Αυτό σημαίνει ότι και αυτό το προσωπικό θα πιάσει δουλειά τον Μάιο. Όλα αυτά δείχνουν πως μέχρι τα μέσα του επόμενου μήνα θα καλύψουμε τις ανάγκες της καθημερινότητας με τους 50 εργαζόμενους που είχαμε προλάβει να προσλάβουμε με δίμηνες συμβάσεις», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
«Θα είμαστε σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Εσωτερικών για να δούμε αν θα γίνει εξαίρεση για τις προσλήψεις προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις», είπε ο γραμματέας του Δήμου Ρόδου.

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add Dimokratiki.gr on Google ↗ Ακολουθήστε μας στο Google News ★ ↗

Στο Google News πατήστε ★ Ακολουθήστε

Σχετικά