Συμμορία εκβιάζει ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος

Πολύ κοντά στην εξάρθρωση εκβιαστών ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι αρχές μετά από πληροφορίες που συγκέντρωσε ιδιωτικός ντέντεκτιβ στον οποίο προσέφυγε θύμα τους, που διατηρεί καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Λίνδο.
Οι αρχικές υποψίες των αρχών για τη δράση οργανωμένης σπείρας εκβιαστών – «νονών» της νύχτας- φέρονται να μην επιβεβαιώνονται και όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ό,τι πίσω από τις απειλές και τους εκβιασμούς σε βάρος του επιχειρηματία βρίσκεται άτομο με το οποίο είχε οικονομικές διαφορές στο παρελθόν ο οποίος έχει επιστρατεύσει και μια γυναίκα και κατέστρωσε ένα απίθανο σχέδιο εκφοβισμού του και καταστροφής περιουσιακών του στοιχείων.
Σημαντικά στοιχεία προς τούτο φέρονται να έχουν προκύψει από την άρση του απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών και συνδιαλέξεων του θύματος από τις οποίες φέρεται να εντοπίστηκαν οι τοποθεσίες καρτοκινητών τηλεφώνων που χρησιμοποίησαν οι ύποπτοι.
Την 11η Αυγούστου 2012, αδελφός του θύματος, που βρισκόταν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του, δέχτηκε τηλεφώνημα με απόκρυψη από άγνωστη γυναίκα η οποία τον προειδοποιούσε ότι θα καταστρέψει τις επιχειρήσεις του. Την ίδια μέρα τηλεφώνησε σε άλλο κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος του ίδιου θύματος και απείλησε ότι θα τον κάψει!
Την 12η Αυγούστου 2012 η ίδια γυναίκα κάλεσε με απόκρυψη και τον προειδοποιούσε ότι θα κάψει τα μαγαζιά του. Το θύμα, πιθανολογώντας ότι πρόκειται για φάρσα της απάντησε ότι δεν τον πειράζει γιατί είναι ασφαλισμένα αλλά εκείνη του έκλεισε το τηλέφωνο. Τον Μάιο η μητέρα του φέρεται να δέχτηκε τηλεφώνημα από έναν άνδρα ο οποίος την προειδοποίησε ότι αν ο γιος της παραστεί σε μια δίκη, που αφορά την κυριότητα ενός ακινήτου, θα τον… “χάσει”!!
Τα μεσάνυχτα της 11ης Αυγούστου, αφού είχε κλείσει ένα κατάστημά του, στη Νότια Ρόδο, μετέβη σε πάρκινγκ, όπου είχε σταθμεύσει δίκυκλο ιδιοκτησίας του, δεν το βρήκε και υπέθεσε ότι του το έκλεψαν. Κατευθύνθηκε εν συνεχεία σε άλλο σημείο, όπου είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του και διαπίστωσε ότι άγνωστοι είχαν σκίσει δύο λάστιχα, είχαν σπάσει έναν καθρέπτη και με αιχμηρό αντικείμενο είχαν γδάρει όλη την μεριά του συνοδηγού. Την 12η Αυγούστου 2012 βρήκε το δίκυκλο του πεταμένο σε γκρεμό!
Την 15η Αυγούστου 2012, όπως έγραψε η “δ”, άγνωστοι έκαψαν το αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε φυλασσόμενο, περιφραγμένο χώρο σε απόσταση αναπνοής από λιμενικό σταθμό. Το περιστατικό έλαβε χώρα περί ώραν 22.30 της συγκεκριμένης ημέρας.
Το αυτοκίνητο του επιχειρηματία ήταν σταθμευμένο ακριβώς δίπλα σε όχημα του λιμενικού σώματος. Την ώρα που έγινε η επίθεση στον λιμενικό σταθμό φέρεται να υπήρχε ένοπλος φρουρός, ενώ, όπως προαναφέρθηκε, ο χώρος στον οποίο έγινε η επίθεση, ήταν περιφραγμένος.
Την 16η Αυγούστου 2012 ο επιχειρηματίας κατέθεσε ότι την 13η Αυγούστου 2012 νυχτοφύλακας καταστήματος ιδιοκτησίας του δέχτηκε τηλεφώνημα από κινητό τηλέφωνο Ιταλικής εταιρείας. Ο φύλακας ενημέρωσε τον επιχειρηματία, που παρέμεινε όλο το βράδυ στο μαγαζί του, φοβούμενος ότι θα συνέβαινε κάτι.
Ο επιχειρηματίας έχει καταθέσει ότι παρατήρησε κάποιες ύποπτες κινήσεις και ανθρώπινες σκιές, τόσο στο πάρκινγκ πίσω από το μαγαζί του όσο και στο πάρκινγκ κοντά στο λιμενικό σταθμό και πιστεύει ότι τον παρακολουθούν.
Πρόσωπο που εμπλέκεται στην έρευνα δήλωσε ότι οι εκβιαστές σε πρώτη φάση βομβαρδίζουν τα θύματά τους με μηνύματα προειδοποιητικού περιεχομένου για επικείμενο κίνδυνο της ζωής και της περιουσίας των ίδιων και των συγγενών τους και σε δεύτερη εμφανίζονται ως προστάτες, που τους βοηθούν δήθεν για να απαλλαγούν από τους εκβιαστές έναντι 1.000 μέχρι 2.000 ευρώ το μήνα.

Στο μεταξύ ο επιχειρηματίας έχει αναθέσει σε γνωστό δικηγορικό γραφείο την κατάθεση αγωγής κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την καταστροφή περιουσιακών του στοιχείων γιατί δεν έτυχε προστασίας από σώματα ασφαλείας παρά τις καταγγελίες του για τις απειλές και τους εκβιασμούς που δεχόταν.