Σε «στάση αναμονής» οι γιατροί του Νοσοκομείου

Η συνέχιση ή μη της επίσχεσης εργασίας που ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό, θα είναι το βασικό θέμα συζήτησης στη γενική συνέλευση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 18 Μαΐου.
“Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με την Ενιαία Αρχή Πληρωμών μας ενημέρωσαν ότι οι κουρεμένες εφημερίες Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου 2012 θα καταβληθούν στις 18 Μαΐου. Θα περιμένουμε να δούμε μέχρι τότε και θα καθορίσουμε τη στάση μας ανάλογα”, δήλωσε στη “δ” ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών κ. Βασίλης Κινούς.

Όπως ανακοινώθηκε πάντως από το υπουργείο Υγείας, «οι εφημερίες των γιατρών του ΕΣΥ για τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών και τα δεδουλευμένα θα πληρωθούν κανονικά».
Ωστόσο οι γιατροί εκτιμούν πως θα πρέπει να περιμένουν λίγες ημέρες ακόμη, προκειμένου να διαπιστώσουν αν ισχύουν όσα ανακοινώθηκαν.
Η ηγεσία του υπουργείου εκτιμά πως οι επισχέσεις εργασίας δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης στα δημόσια νοσοκομεία.
Όπως τονίστηκε, στόχος πρέπει να είναι ένα ασφαλές και εξορθολογισμένο πρόγραμμα εφημεριών που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των νοσοκομείων και των πολιτών.
Στη γενική συνέλευση της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών θα γίνει συζήτηση και για το πρόβλημα που έχει ανακύψει με τις προμήθειες διαφόρων υλικών στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
«Υπάρχει ζήτημα με τις ελλείψεις διαφόρων υλικών στο νοσοκομείο. Εκτιμούμε ότι θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν δεν δοθεί λύση στο προσεχές χρονικό διάστημα», δήλωσε στη «δ» ο κ. Κινούς.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα περισσότερα τμήματα του νοσοκομείου έχουν στείλει επιστολές στον διοικητή κ. Βασίλη Παπανικόλα και ζητούν την κάλυψη των ελλείψεων που υπάρχουν σε διάφορα υλικά τα οποία είναι απαραίτητα για την παροχή φροντίδας στους ασθενείς.
Η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Ρόδου έχει επισημάνει αρκετές φορές το πρόβλημα και ζήτησε από τη διοίκηση να δώσει λύσεις.
Επισημαίνεται πως παραμένει ανοικτό εξαιτίας και των εκλογών το θέμα των προσλήψεων του εποχικού προσωπικού, που θα κάλυπτε τις ανάγκες της θερινής περιόδου.