«Ψευδή και συκοφαντικά» χαρακτήρισε χθες ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γ. Μαχαιρίδης τα όσα του καταλογίζει ο ιδιοκτήτης σχολής οδηγών κ. Ν. Γαλανάκης, στα πλαίσια της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται για τη διαπίστωση τυχόν τελέσεως του αδικήματος της παράβασης καθήκοντος.
Ο κ. Γαλανάκης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι ενώ την 20ή Ιανουαρίου 2012 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου καταδίκασε τον προϊστάμενο ΚΤΕΟ και τον πρώην Διευθυντή της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου σε ποινή στερητική της ελευθερίας τους, ήτοι σε 8 μήνες φυλάκισης για τον καθένα με αναστολή, και ενώ η ίδια ποινή επιβλήθηκε τον Ιούλιο του 2013 από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Δωδεκανήσου, αναρτήθηκε στο διαδίκτυο απόφαση του περιφερειάρχη και αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου με την οποία αποφασίστηκε, εκτός των άλλων, να αποτελέσει μέλος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου για τους εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών και ορισμός των μελών, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Δωδεκανήσου, ενώ θα έπρεπε να είχε τεθεί σε αργία.
Ο κ. Μαχαιρίδης κατέθεσε εισαγωγικά ότι είναι γνωστό στους πολίτες και γενικότερα στις τοπικές κοινωνίες της περιοχής ότι…
“από δεκαετίες και από διάφορες δημόσιες (κεντρικές ή αυτοδιοικητικές) θέσεις αντικειμενικά υπηρετώ το κοινωνικό σύνολο απαρέγκλιτα και με τρόπο πανθομολογουμένως άψογο και όπως επιβάλλουν όχι μόνο οι στενές διοικητικές μου υποχρεώσεις και τα υπηρεσιακά καθήκοντά μου, καθιστώντας με ιδιαίτερα αγαπητό στην κοινωνία της Ρόδου ανεξάρτητα από πολιτικές ή άλλες θέσεις των συμπολιτών μας”.
Πρόσθεσε εξάλλου ότι “απόδειξη της εκτίμησης αυτής, που έτρεφαν και τρέφουν συνολικά όχι μόνο οι πολίτες της πόλης και του νησιού της Ρόδου αλλά γενικότερα οι πολίτες και όλων των νησιών της Δωδεκανήσου, στο πρόσωπό μου, είναι ότι με περιέβαλαν με εμπιστοσύνη και με εξέλεξαν συνεχόμενα από το έτος 2003 μέχρι και σήμερα αρχικά στη θέση του αιρετού νομάρχη Δωδεκανήσου και σήμερα πλέον στη θέση του αιρετού περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, αποδεικνύοντας απερίφραστα την αναγνώριση του σοβαρού και σημαντικού έργου συνολικά που από τις θέσεις αυτές τόσο εγώ προσωπικά όσο και το σύνολο των υπηρετούντων στην υπηρεσίες που προΐσταμαι, μέσα από τις δομές της αυτοδιοικούμενης Νομαρχίας και τώρα Περιφέρειας επιτελέσαμε στην περιοχή”.
Ποτέ, όπως τόνισε, μέχρι σήμερα πολίτης αυτού του τόπου δεν σκέφτηκε και ούτε βέβαια υπέβαλε σε βάρος του μήνυση… “με τόσο απαράδεκτο και αβάσιμο τρόπο”.
Υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι η μήνυση Γαλανάκη σε βάρος του είναι αποτέλεσμα ή συνέπεια της σφοδρής αντιδικίας του με την πρώην ή εν διαστάσει σύζυγό του, υπάλληλο της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Ισχυρίζεται ακόμη ότι δέχτηκε σε προσωπικό και οικογενειακό επίπεδο αιχμές και απειλητικού περιεχομένου επιθέσεις από τον μηνυτή, για τις οποίες ουδέποτε πτοήθηκε.
Ο κ. Μαχαιρίδης διατείνεται ότι δεν είχε καμία συμμετοχή στη συγκρότηση του πειθαρχικού συμβουλίου και ότι η απόφαση είναι νόμιμη.
Για το ό,τι δεν έθεσε σε αργία το συγκεκριμένο υπάλληλο επεσήμανε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2011 είχε αποστείλει έγγραφο σε εισαγγελείς προκειμένου να ενημερωθεί για τους υπαλλήλους που είχαν εκκρεμότητες με την δικαιοσύνη. Την 3η Ιουλίου από τοπική εφημερίδα ενημερώθηκε για την καταδίκη του συγκεκριμένου υπαλλήλου και μέχρι τότε δεν είχε παραλάβει κανένα έγγραφο που να αφορά δίωξη σε βάρος του ή στην έκδοση οποιασδήποτε δικαστικής απόφασης.
Την 4η Ιουλίου 2013 ο υπάλληλος υπέβαλε αίτηση παραίτησης από την Υπηρεσία. Με το αριθ. ΕΠ 202/9-7-2013 έγγραφό της η Δ/νση Διοικητικού-Οικονομικού Δωδεκανήσου υπέβαλε ερώτημα στο Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης περί του αν θα πρέπει να γίνει αποδεκτή η αίτηση παραίτησης δεδομένου ότι δεν υπάρχουν στοιχεία στο φάκελο του υπαλλήλου για την καταδικαστική απόφαση παρά μόνο πληροφόρηση που προέρχεται από τα ΜΜΕ. Με το ίδιο έγγραφο υπέβαλε το ερώτημα για το αν πρέπει να προβεί σε αυτεπάγγελτη αναζήτηση των στοιχείων της ποινικής δίωξης από το αρμόδιο δικαστήριο.
Με το αριθ.ΔΙΔΑΔ/Φ.58/464/20152/2-8-2013 έγγραφο του Υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης απαντήθηκαν τα ερωτήματα και δόθηκαν οδηγίες για την αναζήτηση από την υπηρεσία του φακέλου από το αρμόδιο δικαστήριο.
Με το αριθ. ΕΜΠ 195/7-8-2013 έγγραφο ζητήθηκε από το Εφετείο Ρόδου να γνωστοποιηθεί η απόφαση του δικαστηρίου που αφορά στην υπόθεση και να αποσταλεί ο πλήρης φάκελος της υπόθεσης συμπεριλαμβανομένης και της πρωτόδικης απόφασης.
Με το αριθ.200/1559/5-8-2013 (πρωτοκολλήθηκε στην υπηρεσία την 6-8-2013) έγγραφό του το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων (ΣΕΕΥΜΕ) έστειλε στην υπηρεσία αναφορά – καταγγελία του κ. Γαλανάκη, ζητώντας να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η υπηρεσία.
Με το αριθ. 79345/6745/7-8-2013 έγγραφο απαντήθηκε ότι η Περιφέρεια είναι σε αναμονή παραλαβής του σχετικού φακέλου από το Εφετείο Ρόδου.
Αφού ελήφθησαν τα έγγραφα εκδόθηκε την 27-8-2013 έγγραφο με το οποίο παραπέμπεται στο Β΄ Πειθαρχικό Συμβούλιο ο υπάλληλος το οποίο θυροκολλήθηκε με δικαστικό επιμελητή στον διωκόμενο την 3-9-2013.
Ο κ. Μαχαιρίδης επιφυλάσσεται με το ίδιο υπόμνημα για την υποβολή μήνυσης κατά του κ. Γαλανάκη.
https://www.dimokratiki.gr/arxeio/psevdi-ke-sikofantika-osa-ischirizete-idioktitis-scholis-odigon-tis-rodou/















